Бебето Ники, което се роди при полет на Луфтханза над

...
Бебето Ники, което се роди при полет на Луфтханза над
Коментари Харесай

Българчето, родило се по време на полет, ще бъде с уникален паспорт

Бебето Ники, което се роди при полет на Луфтханза над Атлантическия океан, е 11-то бебе, родило се по време на полет в историята на компанията. Това сподели Александър Толвет, районният управител на компанията по bTV.

Толвет разяснява, че всички в компанията са доста радостни и горди от обстоятелството, че дететое българско момченце. Относно това, по какъв начин ще бъде записано бебето като място на раждане, Толвет посочи, че това ще са географските координати на раждането - " 49 градуса северна широчина и 21 градуса западна дължина ".

" Най-напред, несъмнено, детето ще бъде с българско поданство. Второто, което е по-интересната част, какво ще напишем на паспорта на детето - като място на раждане - това в действителност ще бъдат географските координати на събитието - 49 градуса северна широчина и 21 градуса западна дължина. Това ще бъде написано на паспорта. Уникален паспорт, неповторимо бебе ", уточни Толвет.

 Българче се роди на борда на аероплан
Българче се роди на борда на аероплан

Малкият Николай се родил някъде над Атлантическия океан

Относно това по какъв начин се е случило всичко към раждането на дребния Ники, Толвет уточни, че в действителност всички пасажери на борда са били част от събитието.

" Както знаете, сега, в който екипажът и водачите откриват, че родилка към този момент стартира да ражда - незабавно задната част от самолета се опразва, с цел да може да се обезпечи уединение на дамата. Всички, които са с здравно обучение - лекарите са извикани. Има съоръжение здравно, поставят я да легне, по този начин както ѝ е комфортно, това става в задната част на самолета, в предната част на самолета - водачът е давал газ, с цел да може да стигне до някое летище, да я приземи, да роди на земята ", описа Толвет.

Стана ясно още, че майката Десислава е била в 35-та гестационна седмица, а рестриктивните мерки на самолетните компании за предприемане на полет от страна на родилки, засягат дамите в края на 36-та гестационна седмица. В случая, обаче не е имало причина, поради която компанията да откаже полет на дамата във очевидно положително здраве и в 35-та седмица.

Толвет разяснява, че статистически съвсем на всеки полет има доктори. В съответния случай е имало трима. " Един екипаж е подготвен и даже да няма лекари - те знаят какво вършат ", разяснява още районният управител на компанията.

Той не скри, че управлението на компанията обмислят специфичен подарък за Ники. " Обсъждаме какво да създадем за Николай. Искаме да създадем нещо - да не е единствено да пътува гратис, а да създадем нещо особено, нещо което е значимо за живота и бъдещето на детето. Обмисляме още ", съобщи Толвет. Разбира се, първа за подаръка ще научи майката на дребния Ники.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР