Бебето Ая, което значи чудо на арабски, вече е в

...
Бебето Ая, което значи чудо на арабски, вече е в
Коментари Харесай

Хиляди искат да осиновят чудото Ая, родила се под отломките след земетресението в Сирия

Бебето Ая, което значи знамение на арабски, към този момент е в болница и е в устойчиво положение, а хиляди положителни хора желаят да я осиновят.

Ая беше родена когато мощното земетресение разклати Сирия, срутвайки постройката над главите на родителите й. Те починаха, а когато спасителите я отриха, тя беше обвързвана още с майка си посредством пъпната шнур.

„ Тя дойде в понеделник в толкоз неприятно положение, имаше подутини, синини, беше измръзнала и едвам дишаше “, сподели Хани Маруф, педиатърът, който се грижи за нея. Сега Ая е в устойчиво положение.

— Pankaj Mishra (@nn_pankaj) February 8, 2023

Видеозаписи от спасяването на бебето обиколиха обществените мрежи. Те демонстрират мъж, който спринтира от срутените парчета на постройка, държейки бебе, покрито с прахуляк.

Халил ал-Сувади, отдалечен родственик, който беше там, когато тя бе изтеглена на безвредно място, носи новороденото на доктор Маруф в сирийския град Африн.

Хиляди хора в обществените медии към този момент желаеха детайлности, с цел да я осиновят.

„ Бих желал да я осиновя и да й осигуря заслужен живот “, написа един човек.

Кувейтски ефирен водещ сподели: „ Готов съм да се грижа и да осиновя това дете… в случай че правните процедури ми разрешават “.

Управителят на болничното заведение Халид Атия споделя, че е получил десетки позвънявания от хора от целия свят, които желаят да осиновят бебето Ая.

Д-р Атия, който има щерка единствено с четири месеца по-голяма от нея, сподели: „ Сега няма да разреша на никого да я осинови. Докато далечното й семейство не се завърне, се отнасям с нея като със своя. “

Засега брачната половинка му я кърми около личната им щерка.

В родния град на Ая, Джиндайрис, хората търсят околните си в срутени здания.

„ Ситуацията е пагубна. Има толкоз доста хора под руините. Все още има хора, които към момента не сме измъкнали “, споделя журналистът Мохамед ал-Аднан пред BBC. Той пресмята, че 90% от града е бил погубен и по-голямата част от помощта до момента е идвала от локалните хора.

В Сирия се оповестява за повече от 3000 смъртни случая след земетресението. Тази цифра не включва тези, които са починали в следени от опозицията региони на страната.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР