Бебетата на възраст над 13 месеца се учат да бъдат

...
Бебетата на възраст над 13 месеца се учат да бъдат
Коментари Харесай

Бебетата се учат на упоритост, докато наблюдават родителите си

Бебетата на възраст над 13 месеца се учат да бъдат упорити, до момента в който следят по какъв начин родителите им се оправят с сложни задания, заяви в. "Хъфингтън пост ".

Това сподели изследване на учени от Масачузетския софтуерен институт, което целеше да откри дали бебетата могат да бъдат научени на неизменност, в случай че гледат по какъв начин бащите и майките им правят старания, увенчани с триумф.

Бебетата на възраст сред 13 и 18 месеца бяха разграничени в три групи. В първата група децата следиха по какъв начин възрастни мъчно съумяват да реализират даден резултат, във втората - възрастни, които с лекост се оправят, а третата група не наблюдаваше никакви действия.

Задачата беше или да се отвори кутия, или да се измъкне ключодържател от карабинер. В първата група възрастните се преструваха, че се затрудняват да се оправят за към 30 секунди, като от самото начало гледаха бебето и изговаряха изречения като: "Хм, чудя се по какъв начин ли да извадя играчката си от кутията ".

Във втората група възрастните реализираха задачата си по мед и масло за към 10 секунди, след което повториха дейностите си двукратно в идващите 20 секунди.

После на всички бебета бяха раздадени музикални кутии с огромен нефункциониращ бутон и още един прикрит, който работеше. Възрастният пускаше песничка пред детето и излизаше от стаята. Въпреки че нито едно от децата не откри скрития бутон, тези, които гледаха по-упоритите възрастни, натиснаха повече пъти подправения бутон и се отхвърлиха от играчката доста по-късно, в сравнение с другите им връстници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР