Бебешката и детската кожа не е като тази на възрастните.

...
Бебешката и детската кожа не е като тази на възрастните.
Коментари Харесай

3 опасни вещества в бебешката козметика

Бебешката и детската кожа не е като тази на възрастните. Тя е доста по-уязвима. Досега се смяташе, че това се отнася най-много за недоносените и че кожата няма отбрана до шестата седмица след раждането, когато последователно се приспособява от живот в утробата с течна към суха среда.

„ Последни изследвания удължиха интервала на пригаждане до 6 месеца и повече. Смята се, че предпазените механизми, които построяват съвършена кожна преграда, се задействат последователно и по-бавно ", споделя доцент Жана Казанджиева , кожен лекар от Кожна клиника на Александровска болница.

Снимка: персонален списък

„ Съвременните схващания в дерматологията са, че до момента в който бебето навърши 6 месеца, би трябвало да сме извънредно деликатни към продуктите, които слагаме върху кожата му. Те би трябвало да са оптимално пречистени, без аромати, без консерванти, без цвят и емулгатори.

Новите изследвания са свързани с 3 субстанции - салицилова киселина, октокрилен (Octocrylene) и бензофенон (Benzophenone), за които има задълбочени разбори.
С тях би трябвало да сме доста деликатни, когато ги нанасяме, тъй като бебешката кожа има способността да всмуква много по-голям %, в сравнение с ни се желае.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР