Бебе, тежащо едва 350 грама, се роди в Белград. Това

...
Бебе, тежащо едва 350 грама, се роди в Белград. Това
Коментари Харесай

Най-малкото бебе тежи едва 350 грама, но е боец!


Бебе, тежащо едвам 350 грама, се роди в Белград. Това е най-малкото оживяло новородено в Сърбия.

Бебето се е родило преди три седмици в гинекологична клиника в 28-ата седмица. Здравословното положение на момиченцето е положително, заяви доктор Снежана Ракич, началник на родилното в клиниката.

Бебето е родено с тегло едвам 350 грама заради застой в растежа му.

" Застоят в растежа е доста необичаен и може да е вследствие на разнообразни аргументи, най-честите от които са генетични аномалии, хипертония. При това бебе става дума за доста тежък застой. Толкова дребни са бебетата нормално преди 20-ата седмица ", сподели Ракич.

Тя уточни, че в 28-ата седмица бебетата нормално тежат един кг.

За благополучие, изясни Ракич, при бебетата със застой в израстването нормално се стига до ускорено съзряване на белите дробове и останалите органи и с помощта на това новороденото е пристигнало на бял свят и в този момент е в относително положително положение.

Бебето е преместено в Института по неонатология, диша и се храни обикновено. Здравето на майката също е положително и тя е изписана от болничното заведение, написа сръбският " Блиц ", представен от dnes.bg.

Преди това момиченце върхът за минимум бебе беше на Вук, роден през 24-ата седмица заради лекарска неточност и тежък единствено 470 грама. Вук в този момент е на пет години.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР