Бебе на 9 месеца се бори с рядко заболяване. Единствената

...
Бебе на 9 месеца се бори с рядко заболяване. Единствената
Коментари Харесай

Зов за помощ! Да помогнем на 9-месечния Божидар

Б ебе на 9 месеца се бори с рядко заболяване. Единствената опция детето да оцелее е трансплантация на стволови кафези в чужбина. Сумата за интервенцията е непостижима за родителите на Божидар. Това предаде .

Почивните дни без рехабилитация за момченцето са мъчителни, тъй като болестта е доста мъчително за него.

„ Много постоянно плаче, от време на време по 20 часа дневно ”, споделя майката на Божидар – Теодора Василева. Може би в деня 20 часа най-малко той плаче.

Роден е на Богоявление тази година и по тази причина родителите му дали името Божидар. Радостта им обаче била помрачена бързо от заболяването на момченцето.

„ Въртеше се, държеше си главичката, гукаше си, смееше се и внезапно спря. Усмивката му изчезна ”, описа Мирослав Бънчовски, татко на детето.

„ Спря да си движи ръчичките и крачетата. Не може да се обръща. Ако го оставим на дивана или на леглото, той няма да помръдне ”, добавя майката.

След няколко месеца станало ясно – Божидар се бори с болест на Крабе. Децата с това заболяване в България са три. Родителите на момченцето схващат, че едното към този момент е по-добре, тъй като е лекувано в чужбина с трансплантация на стволови кафези.

Пишат до три клиники и получават позитивен отговор от едната. Детето може да се лекува, а най-хубавият интервал за това е до навършване на 1 година. За да се впише в периода на Божидар му остават единствено още 3 месеца, а сумата за лекуване е доста огромна.

„ 180 хиляди евро на първия стадий, тъй като лекуването е поетапно. Това не е окончателната сума. Това е единствено за трансплантацията. Без другите проучвания, без пътуването до там ”, изясни Теодора Василева.

„ И по-късно към този момент има някаква генна терапия. Тя се прави единствено в щатите и е към 300 хиляди $ ”, разясни бащата на детето.

Родителите са решени на всичко, тъй като Божидар към този момент и все по-малко се храни. Благодарни са на всеки, който би застанал зад тяхната идея да спасят детето.

„ Искаме да го  забележим още веднъж ухилен, да си играе с другите деца. Има късмет д се оправи. Ще се оправи, аз съм сигурна ”, сподели Теодора.

Ако желаете да помогнете на дребния Божидар в борбата с заболяването може да го извършите като преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG56CECB979010I0335300
Теодора Василева титуляр
BIC KOD: CECBBGSF
Основание - лекуване на дете
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР