Бебе косатка, заседнало в лагуна в северната част на канадския

...
Бебе косатка, заседнало в лагуна в северната част на канадския
Коментари Харесай

Спасяват с хеликоптер бебе косатка, заседнало в лагуна

Бебе косатка, заседнало в лагуна в северната част на канадския остров Ванкувър, ще бъде пренесено по въздух до семейство си, съобщи Асошиейтед прес.

Канадските управляващи възнамеряват двегодишният морски бозайник да бъде подложен в специфична люлка . След това ще го изведат от лагуната с хеликоптер и ще го слагат в мрежест подслон в океана. Там ще изчакат фамилията му да се приближи , след което дребната косатка ще бъде освободена.



Спасителите не са съумели да измъкнат бебето от лагуната, откакто неговата майка заседнала там и умря на 23 март. Те са били изхвърлени от водата.

 
An orca calf stranded in a Canadian lagoon will be airlifted out to reunite with pod, rescuers say | KLRT [Video] VANCOUVER, British Columbia (AP) Plans are underway by to airlift a stranded killer whale…
— Abigail Mercer (@AbigailMCND)
Според Пол Котрел, представител на локалните управляващи, отговарящи за морските бозайници, сподели, че спасяването може да се случи в идващите дни, само че е по-вероятно и през идващите две седмици, отбелязва Асошиейтед прес.



Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР