Бебе делфин загина в Южна Испания заради манията по селфитата.

...
Бебе делфин загина в Южна Испания заради манията по селфитата.
Коментари Харесай

Бебе делфин загина заради стрес от селфита

Бебе делфин почина в Южна Испания поради манията по селфитата. Бозайникът умрял, откакто бил заобиколен от любопитни туристи, горящи от предпочитание за невероятни селфита, които да разгласяват в профилите си в обществените мрежи.

Инцидентът е станал предишния петък на плажа Мохакар в провинция Алмерия. Делфинчето, още в кърмаческа възраст, изгубило майка си и се озовало в плитките води край брега. Тълпа безразсъдни туристи го видели, извадили го от морето, почнали да си го трансферират от ръка на ръка, с цел да си вършат фотоси с него.



Местни природозащитници бързо реагирали и се втурнали към плажа, само че било късно – делфинчето било издъхнало.

Equinac, група, която пази морската дива природа в региона, оповестява за случая на страницата си във Фейсбук и подлага на критика хората "обсебени " от селфитата:
"Човекът е най-ирационалното животно, което може да съществува. Има хора, които не могат да проумеят по какъв начин едно живо създание, гладно и останало без майка, се опасява и е ужасено. Вместо да бъдат съпричастни към ориста на горкото делфинче, те се интересуват единствено от това да си създадат фотоси с него. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР