бе категорична в ефира на предаването Още от деня“ на

...
бе категорична в ефира на предаването Още от деня“ на
Коментари Харесай

Нинова пред европейските посланици: Имаме алтернативен план за управление на страната

 бе безапелационна в ефира на предаването " Още от деня “ на публичната телевизия, че Българска социалистическа партия от четири години работи за това да бъде опция:

" Дали сме такава - ще решат българските жители на изборите. Отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на ръководство, макар че имахме оферти за постове. Реформата в партията сподели различно мислене за ролята на политическите партии в публичния живот. Не единствено бюджетът, а и " Визия за България ", ние сме единствената партия, която слага съответни оферти за политики и промени преди изборите. "

На  среща на с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз, извършена онлайн, тя разясни, че една от разискваните тематики е била Националният проект за възобновяване и резистентност на страната и вижданията на Българска социалистическа партия за него. В разговора са намерили своето уместно място и други тематики като европейския бюджет за следващата година, българския бюджет за 2021 година. Интересите на представителите на европейските задачи у нас са били ориентирани към различните оферти на Българска социалистическа партия по политики, по бюджет, както и към вижданията на левицата за това по какъв начин оттук насетне би трябвало да се възвръща българската стопанска система.

По мотив срещата й със специфичния делегат на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски, тя разяснява: " Припомних нашата позиция, че поддържаме присъединението на Западните Балкани като приоритет на председателството ни, както и Договорът за съдействие. Нашата кардинална позиция е " за " присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз. Но това не може да става за сметка на българския народен интерес ".

Едва сред 8 и 10 % от българските компании са се възползвали от мярката " 60/40 " като инструмент за превъзмогване на коронавирус рецесията. Статистиката уточни водачът на българските социалисти по Българска национална телевизия. В предаването " Още от деня “ тя съобщи: " Днес хората подлагат на критика и новите ограничения на държавното управление - тези 24 лв., които се дават дневно са с толкоз условия към тях, че компаниите избират да освободят хората и да отидат на Бюрата по труда. Затова от няколко дни следим подобен взрив на безработицата в бюрата по труда ", изостри вниманието върху мъчителната тематика Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия подсети, че левицата и през последните месеци е показала особеното си виждане за това по какъв начин би трябвало да се реагира на рецесии и по какъв начин би трябвало да се излиза от тях, изключително в социално-икономическата сфера. Нинова върна вниманието към изявление на работодателски организации, които са нарекли икономическите ограничения " глупави и неработещи " наскоро.

Тя акцентира, че от Българска социалистическа партия оферират това, което се предлага и в цяла Европа - и което са  обсъждали по време на срещата й с европейските посланици - на компаниите да бъдат отсрочени заплащанията за налози и осигуровки: " Или страната да компенсира 20 % от оборота. Това са действителни ограничения, изпитани в Европа. Нашата стопанска система ги е видяла и има потребност от това, а не от тези, които самите работодатели дефинират като неработещи ".

дефинира държанието на левицата в Народното събрание като отговорно към хората, които съставлява Българска социалистическа партия в Народното събрание, а и освен: " Не участваме само във образуването на кворума сутринта, само че другояче участваме в съвещанието, в случай че има подобен кворум. Защо? Защото считаме, че изключително в тези последни месеци на работа на Народното събрание, той се трансформира в място на приемане на лобистки закони, закони в ущърб на хората - да вземем за пример Кодекса на труда и увеличението на изключителното работно време. Законът, с който се дава опция на всички аграрни производители да дупчат земята и там, където намерят вода - да я употребяват, вместо страната да предложи една обща национална политика за възобновяване на ВиК бранша и напоителни системи. Или законът, с който тихомълком се пробваха да разрешат строителството по Черноморието. Няма по какъв начин с нашите гласове тази политика да става допустима. Това е нашият протест ".

бе безапелационна, че в региона на обществената сфера ограниченията, които ръководещите оферират са краткотрайни и предизборни: " Няма по какъв начин да решиш казуса на пенсионерите с 50 лв. до март. Нашата твърда и поредна позиция е преизчисляване на всички пенсии. В обществената сфера предложихме един цялостен пакет. Какво вършим за младежката политика - фамилно подоходно облагане, безвъзмездни учебници до 12 клас, безвъзмездни медикаменти за деца ". Нинова подчертава, че различният план за превъзмогване на социално-икономически последствия от рецесията коства с 500 милиона по-малко от този на държавното управление.

акцентира по време на присъединяване си по Българска национална телевизия, че Българска социалистическа партия има за задача да предлага опция с грижа за хората: " Затова предложихме повсеместен различен бюджет, за четвърта година. Не ни чуват. Парламентът в този момент не е място за рационален диалог с причини, а болшинството в последно време го кара единствено напук. Например имунизациите - предложихме да бъде записано, че са безвъзмездни и доброволни, което щеше да внесе успокоение в хората, тъй като те задават доста въпроси. На дебелоглав го отхвърлиха ".

" Политиката би трябвало да е насочена с грижа към хората ", безапелационна бе още веднъж Нинова.

За доброволчеството си тя призна, че към момента е санитар-доброволец в Окръжна болница: " Ходя на работа там. Смятам, че първите мъже би трябвало да дадат персонален образец. Личният образец в политиката е значим, по тази причина и аз взех решението да бъда доброволец. На всички, които споделят, че е пиар – поканвам ги да дойдат най-малко един път. Да видят очите на хората, да видят умората на медицински сестри и санитари, и тогава отново ще приказваме по този въпрос ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР