Бе Ем Ве (BMW) съобщи днес, че Европейската комисия е

...
Бе Ем Ве (BMW) съобщи днес, че Европейската комисия е
Коментари Харесай

Офисите на БМВ в Мюнхен са инспектирани при проверка за картел

Бе Ем Ве (BMW) заяви през днешния ден, че Европейската комисия е направила ревизия в офисите на компанията в Мюнхен поради известия на медии, че автомобилопроизводителят е взел участие в картел, съобщи Асошиейтед прес.

Европейската комисия популяризира по-рано през днешния ден изказване, че е направила такава инспекция през седмицата, само че не уточни кой е засегнатият автомобилопроизводител в Германия.

Проверката е обвързвана с опасенията на Комисията, че няколко немски автомобилни компании може да са нарушили антимонополните правила на Европейски Съюз, които не позволяват картелни съглашения и ограничение на бизнес практиките, се показва в известието, представено от Ройтерс.

Бе Ем Бе добави, че компанията сътрудничи на Комисията,а инспекцията не значи, че е почнало антимонополно следствие.

На 21 юли немското списание " Шпигел " заяви, че от 90-те години на предишния век петте водещи немски автомобилостроителни компании - " Фолксваген " (Volkswagen), " Ауди " (Audi), " Порше " (Porsche), Бе Ем Ве (BMW) и " Даймлер " (Daimler) - са съгласували дейностите си в региона на технологиите, цените, доставчиците и даже по отношение на монтиране на механизми за филтриране на отработените газове при дизелови модели. За целия интервал са били извършени към 60 работни срещи, в които са взели участие над 200 чиновници на концерните. Целта на производителите е била да понижат до най-малко конкуренцията между тях.

" Шпигел " заяви също по този начин, че Европейската комисия се е заинтересовала от информацията за възможното картелиране на немските автомобилопроизводители. По данни на изданието еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер в писмо от 28 юли до немския министър на превоза Александър Добринт е подчертала, че Европейска комисия и немското федерално антимонополно ведомство са получили информация, която в този момент предпочитано се изследва под управлението на Европейската комисия, напомня ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР