БДЖ започна вътрешна проверка, след като пътник без билет напада

...
БДЖ започна вътрешна проверка, след като пътник без билет напада
Коментари Харесай

След агресия във влака София - Пловдив: Железничарите настояват за транспортна полиция

БДЖ стартира вътрешна инспекция, откакто пасажер без билет атакува кондукторка във влака София - Пловдив. От синдиката на железничарите упорстват да има транспортна полиция. 

Снимка: bTV

Инцидентът се случва в региона на гара Стамболийски. Става въпрос за мъж, който се е качил без превозен документ във влака, а също по този начин пушил. Служителката е направила забележка на мъжа и това е провокирало експанзията му. Той е блъснал дамата по лицето, а по-късно е слязъл на гарата в Пазарджик и избягал.

Той е блъснал дамата, а по-късно е слязъл на гарата в Пазарджик

„ Хората ни са подготвени по какъв начин да се отнасят и да могат психически да влияят, само че има хора, при които няма по какъв начин. Кондукторката си е правила служебните отговорности. Освен да се обадим на 112 и да заобикаляме спорове, друго не можем да създадем. Граждански арест значи разпра. Ние нямаме права да задържаме “, сподели Петър Бунев, съпредседател на синдиката на железничарите към КНСБ.

Крайно време е да се замислят законодателят и ръководещите дали не би трябвало да се върне транспортна полиция в БДЖ, счита той.

Според БДЖ проблем с нощния превоз няма и се охраняват над 80 от композициите

„ Кореспондира се с полицията, само че очевидно и там има кадрови проблеми и хората не доближават. Не могат да се обезпечат екипи за всеки един трен, само че постоянно са вадени проблематични влакове, които се подават на полицията. Най-добрият вид ще бъде да има хора, които директно дават отговор за този превоз, тъй като е доста по-специфичен. Почти безотговорно могат да се качват пасажерите “, добави Петър Бунев.

До случая се е стигнало след поискана персонална карта

По думите му случаи на експанзия във влака има, само че хората не би трябвало да се опасяват да пътуват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР