БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да

...
БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да
Коментари Харесай

БДЖ с ново дигитално приложение РАДАР

 БДЖ вкарва ново цифрово приложение, посредством което потребителите могат да наблюдават в действително време местоположението на всички пътнически влакове в страната. На виртуална карта на железопътната мрежа в България се извеждат в действително време пътуващите сега влакове с данни за местонахождение, маршрут и придвижване. 

Приложението е нова комфортна опция, която БДЖ дава на своите клиенти когато и да е да са осведомени с придвижването на влака, който ги интересува. По този метод потребителите могат да се осведомят къде се намира влакът, по какъв начин извършва своя маршрут и да получат информация за вероятно забавяне. 

Целта е услугата да усъвършенства доста информираността на клиентите на БДЖ, които ще могат сами и когато и да е извънредно бързо и елементарно да ревизират придвижването на влаковете от всяко мобилното устройство или домашния си компютър. 

Влаковите композиции са изобразени на картата с номер на влака и в друг цвят маркери, според от неговата категория. При избор на всеки обособен трен се пресъздава информация за неговия маршрут и последното му регистрирано местонахождение. 

Приложението е построено като надстройка на употребяваната от НКЖИ системата " Ръководене и Отчитане на Влаковата Работа " и е резултат от взаимната активност на двете сдружения. 

Въвеждането на виртуалния радар за придвижването на влаковете е още една крачка на БДЖ в посока към даването на от ден на ден цифрови благоприятни условия за улеснение на достъпа до информация за клиентите.

Приложението е налично на radar.bdz.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР