БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от Първи частен

...
БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от Първи частен
Коментари Харесай

Жп синдикат: БДЖ се източва и се води към фалит

БДЖ се води към тенденциозен банкрут, обявиха от " Първи частен профсъюз " по повод скандалната процедура за ремонт на локомотиви, за която OFFNews пръв сигнализира, а министърът на превоза Ивайло Московски разпореди незабавна инспекция на процедурата по Закон за обществените поръчки.

Процедурата на  " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД е с великодушен бюджет от 4 082 400,00 лв. без Данък добавена стойност, а главната част от дейностите ще се извършат от чиновници на БДЖ, в халета на БДЖ и с аварийни елементи на БДЖ. Фактурите обаче ще бъдат пратени и платени на авансово известна частна компания.

От Първи частен профсъюз упорстват всички действия по техническо обслужване и ремонт на локомотивите да не " бъдат изнасяни " отвън поделенията на БДЖ, тъй като по този начин се оскъпява услугата и се облагодетелстват частни компании, доближени до ръководещите, източване на трите сдружения: " Холдинг БДЖ " ЕАД; " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД; " БДЖ - Товарни транспорти " ЕООД.

Според профсъюза по този начин държавните компании се водят към разпродажба, банкрут и ликвидация.

" Реално осъществяваните механически обслужвания и поправки ще бъдат плащани по два пъти, един път от " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД и още един път за частната компания " спечелила " публичната поръчка, ето това се назовава източване на сдружението до окончателната му разпродажба ", декларират още от синдиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР