„БДЖ е в нестабилно състояние. Общите загуби на дружеството са

...
„БДЖ е в нестабилно състояние. Общите загуби на дружеството са
Коментари Харесай

Новият шеф на БДЖ разари какви са загубите на дружеството

„ БДЖ е в несигурно положение. Общите загуби на сдружението са от порядъка на 400 и няколко милиона “, сподели новият ръководител на УС на БДЖ Симеон Евтимов в утринния блок на бТВ „ Тази заран “.

„ Ние не желаеме да сътворяваме упования за бързо повишение на скоростите на влаковете, само че сме се съсредоточили точно в нещата, които зависят от нас като компания, която предлага транспортна услуга. Това са нещата, които могат да се подобрят с готовност на нашите лични запаси “, разяснява Евтимов.

Той дефинира внезапното възстановяване на чистотата във влаковете като първа и предпочитана задача, като това би трябвало да бъде реализирано в първите седмици или месеци.

На въпрос по какъв начин това ще бъде реализирано без да се усили цената на билетите, Евтимов разяснява, че това, което се предлага сега мъчно може да се вмести в понятието „ услуга “.

„ Българските железници през последните години изгубиха профила си на народен транспортьор. Трябва да създадем стандарт, който железницата да може да поддържа с разнообразни параметри на услугата “, безапелационен е той. Според него сега изискванията за усъвършенстване са положителни, защото има европейска политика за зелена подвижност, а и самата железница е подготвена за преструктуриране.

На гарата в Горна Оряховица и сутринта има чакащи пасажери. Закъснения на влаковете няма. Един от пътуващите, някогашен железничар, показа за бТВ, че има още какво да се желае – възстановяване на обслужването, пътуването, графика.

„ Не можем да се съпоставяме с японските и немските железници. Стремежът ще е да модернизираме технологията на установяване на графика “, сподели Евтимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР