Бдин /Видин/ загуби минимално с 0:1 от Марек /Дупница/ в

...
Бдин /Видин/ загуби минимално с 0:1 от Марек /Дупница/ в
Коментари Харесай

Бдин загуби с 0:1 от Марек /Дупница/ в мач с 1 червен и 7 жълти картона

" Бдин " /Видин/ загуби минимално с 0:1 от " Марек " /Дупница/ в среща от третия кръг на Втора футболна лига. Единственото попадение в мача означи Любомир Веселинов в 76-ата минута. 
Въпреки горещото време срещата бе динамична, с доста голови положения и за двата тима. Гостите бяха по-активни при започване на срещата и елементарно печелеха притежанието на топката. Още в 3-ата минута Николай Ганчев насочи рисков удар от въздуха, последва изстрел и на Милен Иванов. В 7-ата минута бдинци дадоха отговор с рискова контраофанзива посредством Винисиус Белоти, топката попадна у Николай Цветков, само че изстрелът му срещна крайници на бранител в алено. В 18-ата минута Веселин Любомиров падна в наказателното поле на домакините, само че получи жълт картон за симулация. Любомиров насочи рисков удар към вратата на " Бдин " в 32-ата минута, топката мина около вратата. " Бдин " сътвори най-чистото си състояние минута по-късно. Винисиус изведе на чиста позиция Стойчо Стойков, само че стражът на гостите Константин Костадинов съумя да избие мощния изстрел на бранителя на видинчани.
Футболистите на " Бдин " излязоха след почивката мобилизирани за победа и се настаниха по-трайно в полето на гостите. Това обаче даде опция на " Марек " да провежда рискови контраатаки. Димитър Илиев, Андон Гущеров, Александър Близнаков и Даниел Гогов се озоваха на чисти голови позиции. В 60-ата минута нападателят на " Бдин " Цветомир Тодоров насочи добре топката от директен свободен удар, само че вратарят на гостите плонжира и мазета. Две минути по-късно Винисиус Белоти бе заменен наложително поради травма. Влезлият като запаса на мястото на Соколов Валдемар Лашков насочи рисков удар с глава след центриране. Десетина минути по-късно падна и единственият гол в мача. Резервата Даниел Гогов проби отдясно и трансферира топката на оставения непокрит Веселинов, който от близко оплете топката в мрежата.
Капитанът на " Бдин " Калоян Цветков спря рискова контраофанзива на " Марек " в 90-ата минути и получи пряк червен картон. Останаха подозрения дали отбранителният футболист на видинчани извърши нарушени в единоборството, само че основният рефер Иван Иванов бе безапелационен.
 В добавеното време бдинци пробваха да изравнят, само че силите не им стигнаха. Гогов можеше да означи втори гол за своя отбор в последната минута на срещата, ударът му от близко обаче бе в обсега на вратаря.
" Поздравявам играчите за тази победа. В тежкото време съумяха да играят на едно положително равнище, създадохме много на брой положения, за жал, вкарахме единствено едно, само че това изцяло ни удовлетворява. Искаме да продължаваме да побеждаваме, да играем добър футбол, преобладаващ футбол, това е задачата на тима. Виждам, че момчетата се забавляват на терена и наред с това реализираме и успехите. Колкото и нескромно да звучи, надиграхме " Бдин " по всички индикатори. По-футболните причини бяха на наша страна. Създадохме задоволително на брой положения, резултатът можеше да е надалеч по-изразителен в наша изгода. Хубаво е, че сътворяваме положения, ще пристигна време и ще стартират да влизат и повече, само че за нас значима е успеха. Докато момчета са отдадени и играят с въодушевление, ще набираме инерция. Все отново сме крепко стъпили на земята, знаем си опциите, знаем какъв тим сме. Искаме да се израдваме на успеха и от на следващия ден да стартираме да се готвим за идващия мач ", разяснява след срещата старши-треньорът на " Марек " Танчо Калпаков.
Наставникът на " Бдин " Венцеслав Иванов разбираемо бе отчаян от резултата:
" Както става във футболната игра, като не си вкараш ситуациите, а съперникът вкара повече от теб, губиш мача. Видяхте, имахме много обстановки, дуелът беше с поделено предимство, само че нашите обстановки бяха по-чисти. Не можахме да си осъществяваме обстановките и този злополучен гол, при който топката мина през много хора, предопредели изхода на срещата. Не мога да кажа, че сме били стъписани, просто играхме против добър съперник, който бяхме наясно по какъв начин развива играта си. С изключение на първите няколко минути, в които имаха някакви обстановки, по-късно сносно нашият тим заставам и развихме много сполучливи офанзиви. Това е добре от една страна, само че към този момент би трябвало да стартираме да ги вкарваме, тъй като като не вкараш гол, това натежава и не можеш да печелиш точки. Надявам се да успеем да вдигнем чисто психически момчетата за идващия мач. Играем добре, не мога да кажа, че някой от тимовете до момента ни е надиграл. Но през днешния ден мачът беше на надхитряне - който вкара гол, печели. Видяхте какъв брой близо бяхме ние, уповавам се идващият мач да се получи. "
Треньорът на " Бдин " разяснява и огромния брой картони, показани от основния арбитър:
" Миналият мач получихме дузпа за " погрешно дишане " в петата минута, което предвещава мача. След това в 27-ата минута фал, без да има прикосновение сред играчите. За през днешния ден какво да кажа? Не мисля, че този мач заслужаваше толкоз картони. Съдията не мереше с идентичен критерий, само че както и да е, жив и здрав да бъде... "
След тази среща " Марек " е със 7 точки на трето място във краткотрайното класиране, а " Бдин " е на 16-а позиция с една точка от три мача. Следващата събота, 5 август, бдинци още веднъж са домакини. От 18 часа на стадион " Георги Бенковски " гостува " Беласица " /Петрич/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР