BDI - най-голямото бизнес лоби в Германия, остро критикува управлението

...
BDI - най-голямото бизнес лоби в Германия, остро критикува управлението
Коментари Харесай

Германската индустрия остро критикува управлението на Меркел

BDI - най-голямото бизнес лоби в Германия, остро подлага на критика ръководството на канцлера Ангела Меркел. Според него политиките на Меркел вредят на немските компании и държавното управление е изгубило доверието на промишлеността.

Лидерът на BDI Дитер Кемпф съобщи, че управляващите не са въвели ограничения, които биха помогнали на бизнеса да се приготви за идната икономическа рецесия. " Коалицията прахоса огромна част от доверието, което хората й дадоха ", съобщи той.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък П олитическа неустойчивост

Бизнесът се тормози, че политическата неустойчивост в страната разсейва ръководещите от значимите стопански промени, написа Financial Times. В резултат упованията са за растеж на Брутният вътрешен продукт от едвам 0.5% за тази година.

Германското държавно управление е на ръба след оставката на Андреа Налес, водач на Германската социалдемократическа партия, която е младши сътрудник в обединението на Меркел. Това се случва седмица след изборите за Европейски парламент, на които социалдемократите и християндемократите на канцлера означиха най-лошия си резултат на национални избори от Втората международна война насам. Вотът за Германската социалдемократическа партия се сви до едвам 15.8% и тя беше изтласкана на трето място от " Зелените ".

Какво е направено

Меркел отговори на рецензиите, като изброи ограниченията, които държавното управление е подхванало през последните месеци в помощ на бизнеса. Те включват нов законопроект за имиграцията, който улеснява фирмите при привличането на опитни служащи, както и ограничения за гарантиране на бърз интернет в учебните заведения. Освен това управляващите възнамеряват да предложат на фирмите данъчни облекчения за вложение в проучвания и наливат средства в развиването на изкуствения разсъдък.

Германският бизнес от дълго време се оплаква от високите цени на силата, от тежкото данъчно задължение и от окаяното положение на цифровата инфраструктура в страната. Всеки опит на Меркел да прокара пробизнес политики обаче, като да вземем за пример данъчни облекчения за хора с високи приходи, единствено кара лявото крило на социалдемократите да заплашва, че партията ще напусне обединението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР