БЧК организира кампания за набиране на материални дарения, а от

...
БЧК организира кампания за набиране на материални дарения, а от
Коментари Харесай

Ако искате да помогнете

БЧК провежда акция за набиране на материални дарения, а от на следващия ден и на средства в помощ на потърпевшото население в Украйна. Отправени бяха няколко апела за помощ.
Ето и какви са най-спешните потребности:
Поради непрекъснато възходящите потребности от поддръжка за потърпевшото население в Украйна, по молба на Червения кръст на Украйна и в съгласуваност и взаимоотношение с държавното управление на Република България, Българският Червен кръст афишира акция от 27 февруари 2022 година, за набиране на материални дарения. Най-неотложни са потребностите от:

- нови мъжки, дамски и детски облекла и обувки (с етикет на производителя);
- спално бельо;
- топли завивки;
- хигиенични материали.​

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към потърпевшите, като ги приканва да поддържат акцията както с изброените нагоре продукти от първа нужда, по този начин и съгласно опциите си с:

- палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, акумулатори и генератори.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ в този момент! Нека им покажем, че дружно можем повече, пишат от БЧК.

Даренията ще бъдат одобрявани в регионалните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички регионални организации можете да видите на уеб страницата на БЧК:, а за София – в централната постройка на организацията на бул. " Джеймс Баучър " N76.

Кампанията за набиране на материални дарения ще продължи до момента в който има потребност.

" Утре, 28 февруари 2022 година ще бъде оповестена и акция за набиране на средства в помощ на потърпевшото население ", прецизираха от БЧК.
Центърът на бесерабските българи в България също прикани за помощ
" СПЕШНО събираме облекла за МЪЖЕ: от долни дрехи, през панталони, фанелки пуловери, до шапки, шалове и ръкавици.
Освен облекла са нужни превързочни материали, самостоятелни аптечки, обикновени лекарства.
Към София пътува представител, акредитиран да транспорти събраното в Украйна. Но би трябвало да стане бързо ", написаха оттова.


Националната асоциация на доброволците търси лекари
Националната Асоциация на Доброволците в Република България търси лекари-доброволци, които приказват украински или съветски език, и са съгласни да оказват при потребност здравна помощ на бежанци в обитаемоте места, в които практикуват (т.е. да одобряват в кабинетите си нуждаещи се от здравна грижа бежанци от войната в Украйна).

Можете да се запишете тук:

Искате да помогнете по различен метод? - отново тук:

Събират се и дарения.

Ако имате опция да предоставите огромно парично или материално подаяние (хранителни артикули, дрехи), апелирам свържете се с нас на +359 882 104 186 (Станил Ереев), с цел да координираме потреблението на ресурсите по отношение на съответни потребности.

За по-малки дарения, използвайте нашата банкова сметка в Уникредит Булбанк. Неизползвани дарения ще бъдат върнати на донора по банков път.

Национална асоциация на доброволците в Република България

Уникредит Булбанк АД

IBAN: BG11UNCR70001522200211

Основание: Дарение – Украйна

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР