БЧК изпрати над 24 тона хуманитарна помощ за пострадалите в

...
БЧК изпрати над 24 тона хуманитарна помощ за пострадалите в
Коментари Харесай

БЧК предостави хуманитарна помощ за близо 310 хил. евро на Сирия и Турция

БЧК изпрати над 24 тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия от пагубното земетресение от 6 февруари 2023 година

Помощта, разпределена в 4 камиона, е проведена в партньорство с Групово дело ПБЗН и Координационния център за реагиране при изключителни обстановки на Европейска комисия. Тя съдържа материални дарения от български жители и компании, набрани по Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресението.

Днес стартира товаренето на спомагателни близо 33 тона материални дарения, още веднъж от Националната акция на БЧК, които се чака да отпътуват на 16 март 2023 година с карго аероплан за ливанската столица Бейрут. Там пратката ще бъде разтоварена от представители на Ливанския Червен кръст и ще бъде превозена с филантропичен ескорт към Сирия.

На сирийска територия филантропичната помощ от БЧК ще бъде поета от Сирийския Арабски Червен полумесец, който има достъп до всички наранени територии и ще даде дарените от българските жители и компании продукти на нуждаещите се.

До момента Българският Червен кръст е дал за Турция и Сирия материални дарения от бедствения си запас на стойност близо 310 000 евро, както и 224 кашона дарения за Турция от Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресението.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР