“ББР Микрофинансиране“ даде зелена светлина за подкрепа на три стартъпа

...
“ББР Микрофинансиране“ даде зелена светлина за подкрепа на три стартъпа
Коментари Харесай

Три стартъпа получиха микрокредити от ББР и ФнФ

“ББР Микрофинансиране “ даде зелена светлина за поддръжка на три стартъпа по програмата си за финансиране на обществени и новосъздадени предприятия. Те работят в региона на търговията с хранителни артикули, вноса на бебешки и детски артикули и организирането на фестивали, а общата сума на утвърдените заеми е 133 000 лева Очаква се договорите да бъдат финализирани до края на годината.

Програма „ Ново начало “ се извършва от “ББР Микрофинансиране “ в партньорство с Фонд на фондовете (ФнФ), откакто двете институции подписаха гаранционно съглашение за използване на портфейлна гаранция с таван на загубите за микрофинансиране. От нея могат да се възползват започващи предприятия, в това число с бизнесмени от избрани уязвими групи – лица с увреждания, безработни повече от шест месеца и младежи до 29-годишна възраст. Във фокуса на кредитния артикул попадат също обществените предприятия, така наречен „ бизнеси с задача “.

По програмата “ББР Микрофинансиране “ отпуска капиталови или оборотни заеми до 50 000 евро (97 791 лева.) при облекчени условия, с опция за дълъг гратисен интервал и с 25% по-ниски лихвени проценти по отношение на общоприетите условия на финансовата институция. Предоставеният от Фонд на фондовете запас за гаранции по програмата е 1 млн. лева, а размерът на заемите за крайни получатели се чака да доближи 5 млн. лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР