ББР Лизинг“ от Групата на Българска банка за развитие“ пуска

...
ББР Лизинг“ от Групата на Българска банка за развитие“ пуска
Коментари Харесай

Банката за развитие ще подпомага технологичното обновление на производството

„ ББР Лизинг “ от Групата на „ Българска банка за развиване “ пуска на пазара нов артикул за софтуерно обновяване на индустриалните мощности. Той е ориентиран към микро-, дребни и междинни компании, ангажирани в производството, преработващата и хранително-вкусовата индустрия, печатарската промишленост и опазването на здравето. Фирмите могат да аплайват за лизинг на индустриални машини и съоръжение, в това число здравно и енергийно съоръжение.

Максималният размер на отпуснатия лизинг е до 5 млн. лева, а срокът на финансирането е до 84 месеца с опция за гратисен интервал. Самоучастието на фирмите е най-малко 10 % според от кредитоспособността им.

Сред условията към лизингополучателите са да имат най-малко две приключени финансови години, през които са осъществявали активност, и да разполагат с позитивен личен капитал.

Целта на новата стратегия е да насърчи дребните и междинните компании да влагат в индустриални машини и съоръжение, с чиято помощ ще подобрят успеваемостта на индустриалните си процеси и ще разширят продуктовото си портфолио. Чрез софтуерното си обновяване те ще имат опцията да излизат на нови пазари и да подобрят конкурентоспособността си, както и да основават нови работни места.

Новият финансов артикул ще спомага на бизнеса и за възстановяване на енергийната успеваемост на производството.

Предвидената финансова поддръжка е в синхрон със стратегическите цели на ББР за обезпечаване на достъп на дребния и междинния бизнес до задоволително и разнообразно финансиране, както и подкрепяне на износа на фирмите и консолидираното им на външни пазари.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР