ББР да има лимит при отпускането на кредити на фирма

...
ББР да има лимит при отпускането на кредити на фирма
Коментари Харесай

Корнелия Нинова предлага таван от 1 млн. лева за кредити от ББР

ББР да има предел при отпущането на заеми на компания до 1 млн. лв. - това предлага водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в пост в своя профил във Фейсбук. Тя прецизира, че лимитът въпреки всичко би трябвало да бъде утвърден и от представители на дребния и междинния бизнес.

" Как би трябвало да стане? Алтернативата е: слагане предел на заема за една фирма- да вземем за пример един милион (след диалози с дребния и междинен бизнес какъв предел би им бил полезен) ", декларира Нинова.

Предложението ѝ идва ден откакто служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че специфична комисия ще влезе в Българската банка за развиване, с цел да ревизира за какво заеми в размер на 1 милиарда лева са отпуснати на 8 огромни компании, вместо да бъдат разпределни на дребния и междинен бизнес.

Председателят на Българска социалистическа партия предлага, с изключение на таван на заемите, установяване на критерии за кандидатстване единствено за дребен и междинен бизнес и единствено за българско произвеждане.

" В целия свят сега виновните държавници подтикват националните си стопански системи. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ. Сега е най-удобният миг да се влага в българското, родното. Стига да искаш да правиш стопанска система, а не спекулация ", написа Нинова.

Тя употребява актуалността на тематиката за ББР, с цел да напомни, че партията ѝ от години твърди, че " Борисов трансформира ББР в банка на олигарсите ".

" От през вчерашния ден заемите на Българската банка за развиване са доста коментирани и забавни. И тъй като в последно време водачи на новопоявили се партии се упражняват на гърба на Българска социалистическа партия, назовават ни беззъба съпротива и манипулират публичното мнение, ще напомня следното отпреди повече от година: " Уважаеми българи, до момента в който ви облъчват с ежедневни пиар акции, ръководещите ще не престават да крадат вашите пари. Използват рецесията и страховете ви за далавери. И маскират грабежа като антикризисни ограничения. Една от тях е увеличение капитала на държавната банка за развиване със 700 млн., които " сякаш " ще оказват помощ на дребния и междинен бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска компания с доходи от 2000 лева годишно ", декларира в поста Нинова.

И приключва обявата си с въпрос, насочен към " ИТН " - " Каква е позицията на основния кандидат да ръководи Има Такъв Народ за проверка на ББР? "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР