BBC Звездата от Боливуд Ирфан Хан, известен на почитателите на киното

...
BBC
Звездата от Боливуд Ирфан Хан, известен на почитателите на киното
Коментари Харесай

Почина актьорът Ирфан Хан

 BBC Звездата от Боливуд Ирфан Хан, прочут на феновете на киното с функциите си в " Беднякът милионер " и " Животът на Пи ", е умрял в болница в Мумбай, заяви Би Би Си.

През 2018 година 53-годишният артист разгласи, че е диагностициран с нeвроендокринен израстък. Той организира лекуване в лондонска болница, а по-късно и в родната си Индия, само че загуби борбата за живот.

Сахабзаде Ирфан Али Хан е роден на 7 януари 1967 година в Джайпур, щата Раджастан в Индия.  Участвал е в над 100 боливудски кино лентата и няколко английски и холивудски продукции, измежду които " Джурасик свят ", " Невероятният Спайдър-Мен " и в основна роля наред с Том Ханкс в акомодацията от 2016 година на романа на Дан Браун " Ад ".

Филмовите критици и съвременниците му го считат за един от най-хубавите индийски артисти, поради разнообразната му и естествена актьорска игра.

През 2011 година Хан получава " Падма Шри “ – четвъртата по сан гражданска премия в Индия за приносите си в региона на изкуството. Отличен е с премията за най-хубав артист на 60-тите национални кино награди на Индия за възплъщението си в ролята на спортиста Паан Сингх Томар в едноименния биографичен филм.

През 2014 година той печели Азиатската кино премия за най-хубав артист, три награди на Международната академия за индийско кино, три награди " Филмфеър “, една номинация за премията " Независим дух “, и разнородни други интернационалните оценки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР