Базовият модел идва с миналогодишната SoC Apple A16 и дълъг

...
Базовият модел идва с миналогодишната SoC Apple A16 и дълъг
Коментари Харесай

iPhone 15 в продажба от 22 септември на цени от $800

Базовият модел идва с миналогодишната SoC Apple A16 и дълъг живот на батерията

iPhone 15 разполага с двойна камера, като главният датчик има резолюция 48 MP
(снимка: Apple)

Apple показа през днешния ден новата си линия смарт телефони iPhone 15, която включва няколко модела, включително с префикси Plus и Pro. Базовият модел ще се продава от 22 септември на цени, започващи от 800 щатски $.

iPhone 15 идва с разрез на екрана Dynamic Island като миналогодишния iPhone 14 Pro, тъй че тук няма нищо революционно. Яркостта на екрана е нараснала до 2000 cd/кв.м. Диагоналът Phone 15 е 6,1 инча, до момента в който моделът iPhone 15 Plus има по-голям 6,7-инчов екран.

Apple заявява, че новият смарт телефон е предпазен от влага, като също така има издръжливо стъкло, инсталирано в горната част на екрана. 75% от корпуса е изработен от рециклиран алуминий.

6,1-инчовият екран на iPhone 15 има нараснала бляскавост 2000 cd/кв.м. 
(снимка: Apple)

Камерата остава двойна, само че главният датчик към този момент е с резолюция от 48 мегапиксела (F/1.6 бленда). В презентацията Apple още веднъж акцентира на “фантастичните усъвършенствания ” в софтуера на камерата. Втората камера е с резолюция 12 мегапиксела. Смартфонът поддържа режими на нарастване от 0.5x, 1x и 2x.

Apple разгласи и последващо потомство селфи с отличен боке резултат, подробност и цвят даже при слаба светлина. Потребителят може да управлява дълбочината и фокуса след снимане.

iPhone 15 разчита на миналогодишната SoC Apple A16 и дълъг живот на батерията – за през целия ден потребление на телефона с едно зареждане.

iPhone 15 употребява миналогодишната SoC Apple A16
(снимка: Apple)

Моделът е оборудван и с нова висококачествена система за понижаване на шума, която работи при гласови повиквания без слушалки. Apple акцентира и на сателитната информационна система (все още единствено за SMS). Добавена е услуга пътна помощ, осъществена по същата система, посредством SMS.

Най-накрая стигаме и до интерфейса USB-C, с който разполага новият iPhone 15. Apple незабавно разгласи слушалки AirPods Pro с калъф, оборудван с подобен конектор, както и кабелни слушалки с USB-C.

Различните цветови разновидности на новия смарт телефон iPhone 15
(снимка: Apple)

Цените стартират от $800 за iPhone 15 и и $900 за iPhone 15 Plus със 128 GB флаш памет. Продажбите ще стартират на 22 септември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР