Базираното в южния германски град Улм Съвместното командване на НАТО

...
Базираното в южния германски град Улм Съвместното командване на НАТО
Коментари Харесай

The Financial Times: НАТО готви планове за разполагане сили на Алианса в цяла Европа

Базираното в южния немски град Улм Съвместното командване на НАТО за обезпечаване и поддръжка изготвя проекти за това по какъв начин военните сили на Алианса ще бъдат ситуирани в Европа и по какъв начин ще бъдат поддържани и укрепени при положение на спор с Русия, оповестява английският вестник .

 

Процесът ще черпи от поуките, извлечени от настоящото обучение Steadfast Defender, което симулира широкомащабен спор с съперник на изток от НАТО, най-големите маневри в историята на Алианса след края на Студената война.

 

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер акцентира, че задачата на ученията са " подготовка за спор с Русия “. На собствен ред военачалник Патрик Сандърс, напускащи поста шеф на английската войска, предизвести, че популацията на Обединеното кралство би трябвало да бъде квалифицирано за евентуална война с Русия.

 

По думите му английските жители би трябвало да бъдат " подготвени и оборудвани “ за борба, защото Москва възнамерява да " победи нашата система и метод на живот “, сигнализира Сандърс предишния месец.

 

Според представител на английското разузнаване сходни предизвестия не са били опит за всяване на суматоха. Той означи, че " предизвестията се вършат, с цел да можем да предвидим и да бъдем предизвестени, защото постоянно има доста къс интервал от време сред предизвестието и рецесията “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР