Базираният в САЩ разработчик на блокчейн технологии R3 отваря център

...
Базираният в САЩ разработчик на блокчейн технологии R3 отваря център
Коментари Харесай

Голяма американска технологична компания отваря център за изследвания и разработки в София

Базираният в Съединени американски щати разработчик на блокчейн технологии R3 отваря център за проучвания и разработки (R&D) в София. Toва сподели пред SeeNews основният изпълнителен шеф на учредената в България консултантска компания INDUSTRIA Петко Карамочев, който ще ръководи локалния офис на R3.

Според думите му този ход ще задълбочи партньорството сред двете компании и ще усили потенциала за развиване на блокчейн технологиите.
 Whirlpool напуща Русия, продава бизнеса си на турска компания
Whirlpool напуща Русия, продава бизнеса си на турска компания

Какви са изискванията по договорката

Центърът за научноизследователска и развойна активност, който ще се ръководи от INDUSTRIA, ще разреши на R3 да се възползва от гения на локалния разработчик и да работи по-тясно с INDUSTRIA за възстановяване на цифровите финансови софтуерни платформи Corda и Conclave.

Първоначално центърът за научноизследователска и развойна активност ще се стреми да наеме към 50 чиновници, като евентуално ще удвои броя им през идната година.

" България е гореща точка за разработчици във всяка област, за която се сетите. Имаме извънредно надарени експерти. Това ще помогне за позиционирането на България като един от водещите международни финтех центрове ", добави Карамочев.

Според него огромният интерес на задгранични вложители през последните няколко месеца евентуално ще продължи и през 2023 година

Карамочев отхвърли да разкрие точния размер на инвестицията на R3, като сподели единствено, че е " забележителна ".
 Българската петролна компания Insa Oil сътвори взаимна компания с американската Focal Point Energy
Българската петролна компания Insa Oil сътвори взаимна компания с американската Focal Point Energy

Новото дружество ще оперира на енергийния пазар на Балканския полуостров

" Регионът на Централна и Югоизточна Европа е доста забавен и динамичен. Няма да се изненадам, в случай че скоро забележим R3 да навлезе и на различен пазар ", означи той.

Списъкът с клиенти на R3 включва компании като Ericsson, PayPal, Bank of America, Credit Suisse, ING, Wells Fargo, AWS, Гугъл Cloud, IBM, Intel, Microsoft и Oracle.

Основана през 2014 година, основаната в Ню Йорк R3 започва като консорциум, подкрепян от над 60 банки. Неговият водещ инструмент Corda е платформа за разпределена технология на регистри (DLT), която улеснява блокчейн приложения, транзакции и мрежи в банковите и финансовите пазари, световната търговия и застрахователните промишлености. Conclave е поверителна платформа за калкулации за създаване на приложения, които разрешават на няколко страни да споделят, обработват и проучват несъмнено данни.

INDUSTRIA е световна компания за корпоративни технологии с фокус върху създаването на приложения и UX дизайн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР