Базираният на Марс хеликоптер Ingenuity завърши 18-и полет в мисията

...
Базираният на Марс хеликоптер Ingenuity завърши 18-и полет в мисията
Коментари Харесай

Хеликоптерът на Марс извърши 18-ти полет и измина още 230 метра

Базираният на Марс хеликоптер Ingenuity приключи 18-и полет в задачата си, която стартира преди 10 месеца. Това оповестиха представители на лабораторията за реактивно придвижване на НАСА (JPL), ситуирана в Пасадена, Калифорния, която дава отговор за осъществяването на плана.

„ По време на сполучлив полет хеликоптерът измина 230 м., насочвайки се с 2,5 м/сек към северната граница на област, наречена Сейтах. Хеликоптерът хвърча във въздуха за 124,3 секунди “, оповестиха от лабораторията на страницата LPD в Twitter. Ingenuity е прелетял до момента общо над 3,8 км., издигайки се до височина от 12 метра и ускорявай до 5 метра в секунда. Така машината е прекарала съвсем 33 минути във въздуха.

НАСА по-рано уточни, че Seitah има пясъчни хребети, които са сложни за колесни роувъри, а Ingenuity показва дарба да изследва места на Марс, които са сложни за постигане с други средства.

Seitah значи „ измежду пясъците “ на езика на навахо, който НАСА избра да употребява за обозначаване на редица обекти и зони на Марс като част от настоящата задача на марсохода Perseverance, който беше доставен с Ingenuity до кратера Jezero. Тяхната задача е да се опитат да намерят следи от допустимо битие в далечното минало на живота на планетата.

Разработката на Ingenuity, който тежи 1,8 кг, коства 80 млн. $.

Информацията за това по какъв начин се държи Ingenuity на Червената планета има за цел да помогне за построяването на идващия марсиански хеликоптер. Той ще бъде по-голям и оборудван с шест ротора. Предполага се, че масата на устройството ще бъде почти 30 кг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР