Базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken е изправена пред

...
Базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken е изправена пред
Коментари Харесай

SEC завежда дело срещу още една от големите крипто борси

Базираната в Съединени американски щати борса за криптовалути Kraken е изправена пред правосъдни дейности от страна на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) в резултат на обвинявания в ръководство на онлайн платформа за търговия без надлежна регистрация в институцията.

Съобщава се, че искът на SEC против Kraken се концентрира върху работата им с нерегистрирана онлайн платформа за търговия с криптовалути. Комисията твърди, че от 2013 година насам Kraken улеснява покупката и продажбата на криптоактиви, доста от които се смятат за капиталови контракти според американските закони за скъпите бумаги.

SEC твърди, че Kraken е работила като брокер, дилър, борса и клирингова къща за тези скъпи бумаги, без да съблюдава условията за регистрация на SEC. Вследствие на това Kraken е натрупала обилни такси и доходи от търговия, заобикаляйки наредбите, предопределени да предпазят вложителите.

Искът също по този начин акцентира рисковите бизнес практики на Kraken, в това число незадоволителния вътрешен надзор и водене на документи. Отбелязва се, че Kraken е смесила криптоактиви на клиенти на стойност над $33 милиарда със своите лични, което е основало забележителен риск за клиентите.

Освен това SEC твърди, че Kraken е държала над $5 милиарда парични средства на клиенти, като от време на време ги е смесвала със личните си средства и ги е употребила за оперативни разноски.

Правната позиция на SEC се основава на Закона за продан на скъпи бумаги от 1934 година, предопределен за контрол на националните пазари на скъпи бумаги. Те настояват, че дейностите на Kraken попадат в обсега на американските закони за скъпите бумаги заради предлагането и продажбата на криптоактиви на тяхната платформа, наподобяващи капиталови контракти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР