Базираната в Роли, Северна Каролина Фърст ситизънс банк (First Citizens

...
Базираната в Роли, Северна Каролина Фърст ситизънс банк (First Citizens
Коментари Харесай

Намери се купувач за депозитите и кредитите на фалиралата Silicon Valley Bank

Базираната в Роли, Северна Каролина " Фърст ситизънс банк " (First Citizens Bank & Trust Co) е постигнала единодушие с Федералната организация за гарантиране на депозитите (FDIC) в Съединени американски щати за придобиване на всички депозити и заеми на изпадналата в несъстоятелност и взета под държавна настойчивост банка " Силикон вели банк " (Silicon Valley Bank - SVB), оповестиха от регулатора, цитиран от.

BREAKING: First Citizens agrees to buy Silicon Valley Bank
— Axios (@axios)
Придобиването включва покупката на към 72 милиарда $ от активите на " Силикон вели банк " с отстъпка от 16,5 милиарда $, се споделя в изказване на организацията.

При оповестяването на " Силикон вели банк " в неплатежоспособност Федералната организация за гарантиране на депозитите оцени, че  

в банката е имало дефицит на капитал в размер на 20 милиарда $, а точната сума ще стане ясна, когато завърши почналото към този момент произвеждане.

Още в понеделник (27 март) седемнадесетте някогашни клона на " Силикон вели банк " би трябвало да отворят под марката на " Фърст ситизънс банк ".

Приблизително 90 милиарда $ под формата на дългови бумаги и други активи остават под попечителството на Федералната организация за гарантиране на депозитите, като това е частта от портфейла на  " Силикон вели банк ", която натрупа обилни загуби след повишението на лихвите и последвалото от това пазарно обезценяване на облигациите.

" Фърст ситизънс банк " има към 109 милиарда $ активи, както и депозити в размер на 89,4 милиарда $.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР