Базираната в Париж организация информира, че според прогнозите световното търсене

...
Базираната в Париж организация информира, че според прогнозите световното търсене
Коментари Харесай

МАЕ: Световното търсене на петрол ще нарасне повече от очакваното...

Базираната в Париж организация осведоми, че съгласно прогнозите международното търсене ще доближи кулминация през 2024 година, макар че ще нараства с внезапно по-бавни темпове.
 

" Световното търсене на нефт продължава да надвишава упованията ", разясняват от МАЕ в месечния си отчет за петролния пазар.
 

По данни на организацията търсенето от страна на Китай, водещият вносител на недопечен нефт в света и втората по величина стопанска система, е достигнало още един рекорден връх - 17,1 млн. барела на ден през септември. Съгласно прогнозите на Агенцията международното търсене на нефт през 2023 година ще доближи 102 млн. барела на ден.
 

" Въпреки растежа, който е с съвсем две трети по-нисък от тазгодишното нарастване, международното търсене на нефт ще се увеличи до рекордно висок годишен индикатор " от 102,9 млн. барела на ден през 2024 година, се показва още в отчета.
 

Войната в линията Газа, която стартира предишния месец, генерира опасения за по-драстичен близкоизточен спор, който ще наруши потока на петролните доставки. Но МАЕ твърди, че " войната сред Израел и Хамас не е оказала значително въздействие върху потоците на петролните доставки ".
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР