Базираната в Лийдс компания е била листната на борсата преди

...
Базираната в Лийдс компания е била листната на борсата преди
Коментари Харесай

Британската верига супермаркети Asda обмисля дебюта си на борсата

Базираната в Лийдс компания е била листната на борсата преди Walmart да я придобие преди 20 години.

© Alessia Pierdomenico Британското звено на Walmart - Asda, може да дебютира на борсата. Това съобщи ръководителят на интернационалния отдел на ритейл колоса, като добави, че процесът по подготовка за такава стъпка би могъл да отнеме години.

Джудит Маккена, която преди е заемала поста основен финансов шеф във Walmart, разяснява по време на среща с личния състав и мениджърите, че съществено обмисля разновидността за IPO, с цел да може Asda да си подсигурява триумф в дълготраен проект. Walmart придобива Asda през 1999 година за 6.7 милиарда $. Сега веригата супермаркети е на трето място по величина във Англия след Tesco и Sainsbury.
Нов фокус за Walmart

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Това е първият път, в който американският ритейл колос афишира непосредствено желанията си за бъдещето на Asda, напомня Financial Times. Решението идва откакто английският антитръстов регулатор реши да блокира договорката за придобиването на компанията от Sainsbury.

" Walmart не разполага с повсеместен метод към действието си на интернационалните пазари, на които продава. Постепенно обаче компанията се концентрира върху постоянни локални компании, които ръководи ", споделя Маккена. Според нея главната цел на личния състав, обслужващ веригите магазини във Англия, би трябвало да бъде стремежът към съвършенство. " Те би трябвало да работят по този начин, че да създадат Asda допустимо най-хубава ". " А Walmart би трябвало да може да ги увери, че има ресурсите за това ", прибавя тя.

Базираната в Лийдс компания е била листната на борсата преди Walmart да я придобие преди 20 години и е несъмнено фокусирана върху пазарната си стойност. Asda загуби огромна част от пазарния си дял, откакто немските дистрибутори Aldi и Lidl се разраснаха с бързи темпове в централните области след финансовата рецесия.

Проблемите пред Asda

Въпреки това през последните две години компанията е понижила цените, на които продава, и се пробва да си върне пазарния дял. Компанията ще показа резултатите си за първото тримесечие на 16 май дружно с Walmart.

На срещата основният изпълнителен шеф на Asda Роджър Бърнли е декларирал, че няма да смяна в посоката, в която върви компанията, само че е предизвестил, че пазарните трендове се форсират по-бързо от предстоящото и че ще бъде по-трудно тактиката да бъде изпълнена със същите темпове без преимуществата, които сливането със Sainsbury би имало.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР