Базираната в Калифорния компания Enteligent представи първото в света зарядно

...
Базираната в Калифорния компания Enteligent представи първото в света зарядно
Коментари Харесай

Революционно зарядно, захранвано от слънцето, иска да реши най-големия проблем на електромобилите

Базираната в Калифорния компания Enteligent показа първото в света зарядно устройство DC към DC (постоянен ток към непрекъснат ток), захранвано от слънчева сила, което има капацитета да направи гражданска война в системите за зареждане на електрически автомобили. Зарядното устройство може да черпи непрекъснат ток непосредствено от слънчеви панели вкъщи, на работното място или където и да е другаде, където те са конфигурирани.

Премахва нуждата от неефективния развой на превръщане на изменчив ток в непрекъснат.

Процес, който постоянно води до загуба на сила и време.

Зарядната станция може да доставя до 25 киловата мощ, което го прави три пъти по-бързо от най-бързите зарядни устройства с изменчив ток на пазара. То е в двете посоки, което разрешава да се употребява за аварийно зареждане при положение на спиране на електрозахранването. 

Има опция за транспорт на сила от транспортното средство към мрежата, т.е. може да подава непотребната сила назад към мрежата.

Новата зарядна станция е пробив в промишлеността на електрическите автомобили, където бързото повишаване на броя на притежателите и потребителите на електрически автомобили оказва голям напън върху електрическата мрежа. Зарядното устройство на Enteligent, захранвано от слънчева сила, разрешава на потребителите да преминат от зареждане от мрежата, захранвано от изкопаеми горива, към чисто слънчево зареждане денем.

Компанията има за цел фрапантно да усили потреблението на възобновима сила, да усъвършенства възвръщаемостта на вложенията в сила и да даде опция за сериозни промени в парадигмата на потреблението на сила за идната гражданска война на зелената електрификация. 

Зарядното устройство ще бъде налично през есента на 2023 г. 

Обещава да промени разпоредбите на играта в промишлеността за зареждане на електрически транспортни средства. С тази новаторска технология Enteligent прави забележителна крачка към стабилно и чисто енергийно бъдеще. Дано не се спънат, тъй като сме виждали доста обещания, които не дават отговор на действителността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР