Базираната в Белгия Anheuser-Busch InBev (AB InBev), която е най-големият

...
Базираната в Белгия Anheuser-Busch InBev (AB InBev), която е най-големият
Коментари Харесай

Най-големият пивовар в света минава изцяло на слънчева енергия

Базираната в Белгия Anheuser-Busch InBev (AB InBev), която е най-големият производител на бира в света, разгласи, че всички негови индустриални мощности, намиращи се в Западна Европа, ще преминат на възобновими енергийни източници.

За тази цел колосът, прочут с марки като Budweiser и Stella Artois, към този момент е сключил контракт с BayWa, която ще обезпечи самата възобновима сила. Договорът сред двете е за 10 години. Немската компания ще обезпечава 130 MW до заводите на AB InBev от два слънчеви парка в Испания с обща мощ 200 MW.
 Откриха най-старата пивоварна в света
Откриха най-старата пивоварна в света

Древната бира се е консумирала при погребални ритуали

Те занапред би трябвало да бъдат построени, а се чака единият от тях да носи името Budweiser Solar Farm. Общата мощ, която ще бъде подавана към четиринадесетте завода на компанията в континентална Европа, ще е 250 GWh. BayWa обаче няма да зарежда индустриалните мощности във Англия и Русия, които са сключили обособени контракти за доставка на възобновима сила.

Очаква се двата слънчеви парка на немската компания да проработят до 2022 година Дотогава BayWa ще подава 75 GWh от вятърната си плантация, намираща се в Ла Муела до Сарагоса.

Компанията уточни, че това е най-големият контракт за доставка на възобновимо електричество до корпоративен клиент в Европа въобще. Той е част от напъните на AB InBev да задоволи 100% от потребностите си от възнобновяеми енергийни източници към 2025 година Когато това се случи, знаковият им бранд Budweiser ще получи нов знак към логото си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР