Базата на международните коалиционни сили на летище Кандахар, Афганистан, беше

...
Базата на международните коалиционни сили на летище Кандахар, Афганистан, беше
Коментари Харесай

Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел в Кандахар

Базата на интернационалните съдружни сили на летище Кандахар, Афганистан, беше подложена на ракетен обстрел на 28 март 2018 година, в 21.06 часа локално време. Няма потърпевши български военнослужещи. Ден по-късно 35-ият български боен контингент одобри осъществяването на дилемите в задачата на НАТО " Решителна поддръжка ". Командирите на 34-тия и 35-ия български военни контингенти полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин подписаха акта за сдаване и приемане на пълномощията.

Бригаден военачалник Джон Латроп - пълководец на Командването за образование, подкрепяне и съветване " Юг ", връчи на военнослужещите от 34-ия български контингент медали за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " и им благодари за достойната работа.

В състава на 35-ия български боен контингент са включени народен детайл, рота за защита, екип от съветници и офицери в щаба на задачата на НАТО.

В отговорностите на националния детайл е непосредственото командване и контрола на целия български контингент. Групата за защита извършва задания по образуване на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР