Базата данни на Националната агенция за приходите, която изтече в

...
Базата данни на Националната агенция за приходите, която изтече в
Коментари Харесай

Хакнатата база данни от НАП вече тече свободно в хакерски общности по цял свят

Базата данни на Националната организация за приходите, която изтече в интернет, се споделя свободно в хакерски уеб страници. Това твърди онлайн изданието Zero Daily News, базирайки се на свои източници от разследващи общности, съобщи " Фокус ". 
Линкове за събаряне въз основата данни са споделени от хакера и търговеца на данни с псевдоним Instakilla. Смята се, че той работи отвън рамките на България. От ZDNet са получили достъп до базата данни и удостоверили нейната достоверност. Тя е същата като изпратената на българските медии през уикенда.
Базата данни съдържа 57 папки, а общият ѝ размер възлиза на 10,7GB. Тя включва персонални и финансови данни, в това число лична идентификационна информация, данъчна информация, чиито източници са Национална агенция за приходите и други държавни организации.
Instakilla, т.е. търговецът на данни споделил базата данни обществено, отхвърля да разяснява. Това лице е споделяло данни от години. В предишното то е предложило данни, принадлежащи на гейминг конгреси, както и хиляди селфита на българи, показващи персоналните си карти на камерата за идентификация.
Остаряла версия на уеб страницата на Instakilla, която преди години е била употребена за продажба на кокаин, е била обвързана с профил на българин в обществената мрежа Фейсбук, само че не е ясно дали това e Instakilla.
Припомняме, че Национална агенция за приходите заяви и на своя уеб страница, че хакерът е получил достъп до не повече от 3% от данните на организацията, и че офанзивата се е случила преди към 20 дни, а не преди години.
А за това какво прави Национална агенция за приходите сега във връзка изтеклите ЕГН-та може да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР