Базата била изложена на публичен достъп без каквато и да

...
Базата била изложена на публичен достъп без каквато и да
Коментари Харесай

Изтекли данни за 7,5 милиона клиенти на Adobe

Базата била изложена на обществен достъп без каквато и да е отбрана

Некритични данни за милиони клиенти на Adobe са изтекли в интернет (снимка: CCO Public Domain)

Американската компания Adobe призна за приключване на данни за 7,5 милиона консуматори на нейния артикул Adobe Creative Cloud. Течът е открит от Боб Диаченко, експерт по сигурност в Security Discovery, и Пол Бишоф, публицист от CompariTech.

Според откривателите, базата данни Elasticsearch е била отворена за публично разглеждане – тя не е била предпазена с ключова дума или други ограничения за сигурност, заяви SiliconAngle.

Наборът от обществено налични данни включвал имейл адреси, дати за основаване на сметки, употребявани артикули на Adobe, статус на абонамент и заплащане, време за последно влизане и други Базата не съдържала информация за заплащане или данни от банкови карти.
още по тематиката
Компанията е известена за теча на 19 октомври 2019 година, като още в същия ден затворила достъпа до базата. Официално не е известно дали някой се е сдобил с данните, само че специалистите считат, че базата е употребена от злонамерени лица най-малко една седмица.

Adobe признава виновност за случая и твърди, че ще преразгледа процесите си на разработка, с цел да предотврати сходни обстановки в бъдеще. Компанията отдава приключването на данни на „ накърнимост, обвързвана с една от прототипните среди ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР