Бъз Олдрин, легендарен бивш астронавт, един от първите двама души,

...
Бъз Олдрин, легендарен бивш астронавт, един от първите двама души,
Коментари Харесай

Малък удар за идиота, голямо кроше за конспирациите

Бъз Олдрин, именит някогашен астронавт, един от първите двама души, кацнали на Луната, и вторият човек, разходил се по повърхността й, нокаутира с дясно кроше собствен конкурент, който го преследваше с Библия в ръка. Ние сме срещу самоуправството и кардинално не имаме вяра в насилието, само че не можем да отречем, че гледки като тази могат да провокират щастлив боязън в сърцето и на най-смирения миролюбец. Ще разбираем за какво.

Светът, както знаем, е цялостен с идиоти - и стават от ден на ден. Ако до неотдавна всеки глупак беше глупак самичък за себе си и можеше да блесне най-вече в тясната група на персоналните си познати, с появяването на интернет и обществените мрежи ситуацията се утежни внезапно. Благодарение на невиждания си достъп до необятна аудитория идиотите набраха кураж, излязоха на ярко и натрупаха фенбаза, която се разшири толкоз, че към този момент печелят избори. Те схващат свободата на словото като независимост на нелепостта и лъжата и имат вяра, че мнението на всеки глупак е толкоз значимо, колкото и мнението на най-големия експерт.

Ако до неотдавна множеството хора се притесняваха да отхвърлят обществено, че Земята е кръгла, или че Хитлер е избил няколко милиона евреи, през днешния ден към този момент самоуверено спорят с учени и отхвърлят научни обстоятелства, без значение дали става дума за имунизации, 11 септември 2001-ва, за световното стопляне или кацането на Луната. В този случай става дума за Луната.

Според една от най-популярните тайни теории американците в никакъв случай не са кацали на Луната. В интернет непрестанно се появяват нови и нови „ доказателства ", че това, което стотици милиони по целия свят (без социалистическите страни) видяха онлайн по малкия екран на 20 юли 1969-а, е запис, изработен в холивудско студио. Обясненията са едно от друго „ по-лунатични ".

Ако да вземем за пример се чудите за какво руснаците (наблюдавали деликатно събитието) още не са оповестили публично, че никой не ходил на Луната, конспиративистите незабавно ще ви обяснят, че през 60-те, продавайки на безценица пшеница на Съюз на съветските социалистически републики, американците са избавили руските нации от гладна гибел и в символ на признателност руснаците са решили да не изобличават измамата на НАСА.

На 12 септември 1962 година президентът Кенеди държи тирада пред повече от 35 хиляди души в университета Райс в Хюстън, с която отбелязва началото на „ галактическата конкуренция " със Съветския съюз.

" Ние взехме решение още това десетилетие да отидем на Луната и да създадем други неща не тъй като те са лесни, а тъй като са сложни ", разгласи Кенеди и добави, че Съединените щати нямат желание да изостанат зад Съюз на съветските социалистически републики в преодоляването на Космоса.
Той даде обещание, че до края на десетилетието американец ще стъпи на Луната - както и стана 7 години по-късно, когато лунният модул, пилотиран от Бъз Олдрин, каца на повърхността на естествения ни сателит, Нийл Армстронг прави първите си стъпки по неговата повърхнина, произнасяйки думите:

" Това е дребна крачка за индивида и великански скок за човечеството. "
Независимо от обстоятелството, че НАСА направи обществени над 10 хиляди фотоси от първата лунна задача, доста хора към момента слагат под въпрос нейната меродавност. Един от най-упоритите в това отношение е Барт Сибрел, създател на 4 документални кино лентата по тематиката, който твърди, че всичко, обвързвано с кацането на Луната, е машинация, проведена от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Бъз Олдрин не е първият астронавт, подложен на тормоз от Сибрел, който от дълго време преследва всички участници в програмата „ Аполо " и упорства да се закълнат с ръка върху Библията пред камерата му, че в действителност са били на Луната. Но една от срещите му с Олдрин през 2002 година свършва зле.

През септември 2002 година, съпроводен от щерка си, Олдрин идва пред хотел в Бевърли хилс, където има уговорена среща с японски ефирен екип, когато Барт Сибрел го пресреща пред входа на хотела с нормалния си репертоар.

Какво тъкмо се случва тогава, можете да видите в късото видео. Макар да наподобява в неприятно въодушевление, Олдрин резервира хладнокръвие и просто се стреми да заобиколи Сибрел, който му се изпречва с Библията в ръка и желае астронавтът да се закълне, че е бил на Луната. Но когато стартира да назовава 72-годишния тогава някогашен астронавт „ измамник и страхливец ", Олдлин му дава отговор типичен и политнекоректно - с пестник в лицето. Може да се спори дали в този случай насилието е целесъобразно, само че несъмнено е разбираемо.

След случая Сибрел подава недоволство, само че обвиняванията против Олдрин падат, откакто очевидците на случая описват, че Сибрел е предизвикал Олдрин, бутайки го с Библията си.

Бъз Олдрин, прекарал повече от 300 часа в Космоса, е един от най-популярните астронавти в историята. Преди да стане вторият човек, разходил се по Луната, той е боен водач, извършил 66 бойни задачи в Корейската война.

Емил Л. Георгиев, " Площад Славейков "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР