Баз Лурман може и да не е от най-продуктивните режисьори,

...
Баз Лурман може и да не е от най-продуктивните режисьори,
Коментари Харесай

Баз Лурман и екранизацията му по Майсторът и Маргарита на Михаил Булгаков

Баз Лурман може и да не е от най-продуктивните режисьори, само че по тази причина пък всичките му филми за блестящи, огромни и скъпи продукции, за които по-късно целият свят приказва. В очакване сме на неговата екранизация на живота на Елвис Пресли, която към момента няма публично заглавие, когато научаваме друга гръмка вест, обвързвана с австралиеца.

Пред уеб страницата Deadline той разгласи, че най-сетне се е сдобил с правата да филмира " Майсторът и Маргарита " - една от най-важните книги за съветската, а и за международната литератури. Той споделя, че в последните 20 години романът на Михаил Булгаков го е вълнувал и той е мечтаел за опцията да го филмира.

Издаден през 1967 година - 20 години след гибелта на създателя си, " Майсторът и Маргарита " разказва визитата на Дявола в Москва през 20-те години на предишния век, както и паралелната история по процеса, осъждането и убийството на Исус от Назарет.

Лурман е режисьор, прочул се с " Ромео и Жулиета ", " Мулен Руж ", " Австралия " и " Великият Гетсби ", от който е заглавната фотография. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР