Байерн Мюнхен завърши сезона с равенство 2:2 срещу Волфсбург в

...
Байерн Мюнхен завърши сезона с равенство 2:2 срещу Волфсбург в
Коментари Харесай

Реми за шампионите и гол за Холанд в последния кръг от Бундеслигата

Байерн Мюнхен приключи сезона с тъждество 2:2 против Волфсбург в последния 38-и кръг на Бундеслигата. Йосип Станишич и Роберт Левандовски дадоха задатък на баварците, само че Йонас Винд и Макс Крузе възобновиха равенството.

Домакините започнаха стремително срещата на стадион " Фолксваген Арена " с изстрел на Максонс Лакроа в гредата. В ответната офанзива възпитаниците на Юлиан Негелсман поведоха. Йосип Станишич засече с глава центриране на Йозуа Кимих.

Гостите бяха покрай нов гол, само че попадение на Джамал Мусиала бе анулирано след намесата на ВАР поради засада. Това обаче не им попречи да удвоят задатъка си в дуела. Роберт Левандовски също се разписа с глава, след центриране на Томас Мюлер.

В последната минута от постоянното време Йонас Винд понижи пасива на отбора си с шут от вътрешността на наказателното поле.

След паузата Макс Крузе оформи крайния резултат, с цел да заслужи точка на отбора си.

Байерн Мюнхен сложи връх за най-вече попадения в гостувания в границите на един сезон в Бундеслигата - 49.

Борусия Дортмунд пък победи Херта Берлин след поврат в последния мач на Ерлинг Холанд в тима, преди прехвърлянето му в Манчестър Сити. Норвежецът се разписа от дузпа.

Столичани изненадаха " жълто-черните " на стадион " Сигнал Идуна Парк " с гол на Ишак Белфодил от дузпа в 18-ата минута.

След почивката домакините също получиха 11-метров углавен удар, след игра с ръка на неприятелски играч. Ерлинг Холанд възобнови равенството.

Юсуфа Мукоко донесе успеха на отбора си, минута откакто се появи в игра. Той бе прецизен в 84-ата минута след мощен шут в наказателното поле.

Това бе най-резултатната акция за Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Футболистите на Марко Розе означиха 85 гола.

Байерн Мюнхен оглави класирането с актив от 77 точки. Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Република България Лайпциг също ще вземат участие в Шампионска лига. Унион Берлин и Фрайбург ще попаднат в групите на Лига Европа, а Кьолн ще премери сили с останалите тимове в Лигата на конференциите.

Гройтер Фюрт и Арминия Билефелд изпаднаха във Втора Бундеслига, а Херта Берлин ще играе бараж за оставане в елита.

Роберт Левандовски приключи акцията с 35 гола, а неговият съотборник Томас Мюлер пък е най-креативният състезател през сезона със своите 18 асистенции. Това е 7-и следващ сезон в който полякът финишира акцията като топреализатор и по-този метод изравни върха на Герд Мюлер за водач в класацията през най-вече следващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР