Байерн (Мюнхен) записа заслужен успех с 2:0 при визитата си

...
Байерн (Мюнхен) записа заслужен успех с 2:0 при визитата си
Коментари Харесай

Байерн отново победи Интер като гост

Байерн (Мюнхен) записа подобаващ триумф с 2:0 при визитата си на Интер в първия им мач от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Германският отличник завоюва този дуел след попадение на Льорой Сане (25`) и автогол на противниковия капитан Данило Д`Амброзио (66` - автогол), провокиран точно от крилото.

Така баварците реализираха четвърта поредна победа като посетител на този противник. Тя можеше да бъде и доста по-убедителна след фантастична първа част на мюнхенския гранд, само че дебютиралият за „ нерадзурите “ Андре Онана направи близо 10 спасявания единствено преди почивката.

Симоне Индзаги направи цели пет промени в своя състав след загубата с 2:3 в дербито с Милан. Шанс да дебютира в формален мач за отбора получи вратарят Онана, който беше предпочетен пред капитана Самир Ханданович.

Другата любопитна смяна беше обвързвана с появяването на Хенрих Мхитарян на мястото на основния халф Николо Барела. В отбрана пък титуляр беше Д`Амброзио за сметка на Стефан де Фрай след слабия предходен мач на нидерландеца. Като ляв халф-бек действаше Робин Госенс вместо Матео Дармиан, а довечера сътрудник на Лаутаро Мартинес беше Eдин Джеко, който размени Хоакин Корея.

За сметка на това, Юлиан Нагелсман предприе единствено две промени в стартовите си 11 след ремито 1:1 с Унион (Берлин). Едната беше обвързвана с централния бранител Люка Ернандес, който зае мястото на Дайо Упамекано.

Другата пък беше решението ветеранът Томас Мюлер да играе като атакуващ халф вместо младия Джамал Мусиала. На върха на офанзивата още веднъж беше голмайсторът Садио Мане, който беше подкрепян по двата фланга от Кингсли Коман и Сане.

Мачът стартира с няколко удара пред двете порти. Още преди да са минали три минути Йошуа Кимих насочи два далечни изстрела, които бяха избавени от Онана. В шестата минута Лаутаро нанесе първия шут за домакините, само че го направи от доста дребен ъгъл и топката просто мина редом на вратата. Коман незабавно отговори с удар, който прелетя над другата врата. В деветата минута пък Мюлер опита воле, което се оказа прекомерно едва и Онана улови топката.

В 17-ата минута Д`Амброзио също стреля от воле, само че то приключи в обятията на Мануел Нойер. Четири минути по-късно Кимих направи следващия си опит да се разпише, само че и този път Онана се оправи с удара му. След още две минути Мюлер нанесе рисков шут, само че вратарят го мазета в корнер. Секунди по-късно точно немският национал опита удар по земя, който беше уловен от Онана.

В 25-ата минута Кимих пусна страховит прехвърлящ пас към Сане, който овладя топката по съвършен метод, след което заобиколи вратаря и я прати в опразнената му врата за 1:0 в интерес на баварците. Така той-стана най-резултатният немец в историята на ШЛ. В 33-ата минута Кимих стреля от директен свободен удар, който обаче не беше проблем за Онана. Две минути по-късно Джеко нанесе рисков удар с глава при корнер, само че рикошет в Мюлер прати топката в нов ъглов удар.

Веднага последваха нови три изстрела на Байерн, и то в границите на една офанзива. Първо шут по земя на Алфонсо Дейвис провокира следващата значима интервенция на Онана, по-късно удар на Мюлер беше блокиран, а най-после изстрел по земя на Марсел Забитцер мина на сантиметри от далечната греда.

Втората част стартира с пропуск на Д`Амброзио от разочароващо воле. Малко по-късно Джеко опитва шут по земя, който Нойер умерено улови. В 54-ата минута точно нападателят стреля с глава след корнер, само че топката срещна тялото на Ернандес, след което беше изчистена в тъч. Пет минути по-късно Коман опита изстрел, който рикошира в Милан Шкриняр и излезе в корнер. Минута по-късно Нойер излезе от наказателното си поле, с цел да получи пас, и беше нападнат от Лаутаро, само че ловко задържа топката и я подаде на собствен съотборник. Последваха искания на гостите за дузпа за игра с ръка, които не бяха почетени. 

В 65-ата минута при шут на Кимих, Алесандро Бастони мазета с глава топката, която по-късно беше изпусната от Онана, само че близката греда избави вратаря от автогол. Минута по-късно обаче немският първенец означи попадение точно по този метод. Тогава Сане направи чудесна двойна композиция с Коман, след което пусна изострен пас пред вратата, а в опита си да почисти топката Д`Амброзио я добута в личната си врата. Малко по-късно Мане можеше да направи преднината на отбора си още по-голяма, само че Онана мазета удара му с крайник. В 84-ата минута след груба неточност на Ернандес резервата Корея имаше опция да върне един гол за домакините, само че аржентинецът насочи неакуратен удар. Това беше и последното по-интересно състояние в мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР