Байерн (Мюнхен) записа трети пореден успех в германската Бундеслига. Селекцията

...
Байерн (Мюнхен) записа трети пореден успех в германската Бундеслига. Селекцията
Коментари Харесай

ВАР помогна на Байерн за труден успех над регионален опонент

Байерн (Мюнхен) записа трети следващ триумф в немската Бундеслига. Селекцията на Юлиан Нагелсман имаше непредвидени компликации в районното дерби против Аугсбург, побеждавайки борещия се за избавление баварски клуб единствено с 1:0. Домакините бяха много безидейни в офанзива, като подсетиха за себе си едвам в заветните мигове от съперничеството.

В предстоящ воин за мюнхенци се трансформира Роберт Левандовски. Той означи от дузпа в 79-ата минута, която бе отсъдена след намесата на ВАР, посочил игра с ръка на Рийс Оксфорд.
 Борусия (Дортмунд) победи Щутгарт с 2:0 в Бундеслигата
Борусия (Дортмунд) се върна към успехите в Бундеслигата

Резерва означи двата гола за " жълто-черните "

Байерн още веднъж възвърне преднината си на върха от 9 точки по отношение на втория Борусия (Дортмунд). Аугсбург е под №14, на пункта от първия изпадащ все още - Херта (Берлин).
 Снимка 570034
Източник:

Първото полувреме на " Алианц Арена " изненадващо не предложи огромен брой рискове пред вратата на гостите. Регионалното дерби се развиваше монотонно, а треньорът на Аугсбург - Маркус Вайнциръл беше подредил чудесно своята отбрана, биейки още на центъра звездите на домакините.

Роберт Левандовски имаше малко благоприятни условия за офанзивни дейности, а поставеният за негов личен надзирател Рийс Оксфорд се справяше добре със своите задания.

След паузата Юлиан Нагелсман взе ограничения и освежи своята единадесеторка с включването на Мусиала, Дейвис и Марсел Забитцер. В 62-ата минута Байерн беше покрай повеждането, откакто Кимих реши да стреля отдалеко, само че Гикиевич бе на отлична позиция и мазета по приказен метод.

Братът на някогашния нападател на Левски - Лукаш Гикиевич, направи още едно положително избавяне, когато съумя да отклони кълбото момент преди да доближи до дебнещия Томас Мюлер. Не сполучи и удар на Кингсли Коман в 73-ата минута.
 Снимка 570032
Източник:

Десет минути преди края на постоянното време, шансът се усмихна на Байерн и домакините получиха дузпа в своя изгода. ВАР се намеси с подсказка, че Рийс Оксфорд е играл с ръка в наказателното поле на Аугсбург и разумният процес на събитията беше углавен удар. Зад топката застана Роберт Левандовски, който резервира надзор над нервите си и осъществя безпощадно.

До края Байерн се разбуди и сътвори още няколко положения, но Гикиевич не разреши да бъде преодолян от Коман и Левандовски.
 Илия Груев пропусна да се трансформира в воин за Вердер
Илия Груев пропусна да се трансформира в воин за Вердер

Тимът от Бремен приключи наедно със Санкт Паули
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР