Байерн Мюнхен успя да да пречупи Фрайбург с 2:1 в

...
Байерн Мюнхен успя да да пречупи Фрайбург с 2:1 в
Коментари Харесай

Байерн прахоса куп положения и трябваше да трепери до края

Байерн Мюнхен съумя да да пречупи Фрайбург с 2:1 в дуел от 11-тия кръг на Бундеслигата. Леон Горецка и Робър Левандовски бяха точни за домакините, които съумяха стигнат границата от 100 гола за календарната година, до чийто край има към момента много мачове.

Баварците започнаха интензивно срещата и можеха да поведат още в 4-ата минута, само че удар на Никлас Зюле бе избавен от вратаря на гостите. Футболистите на кристиан Щрайх доближиха до най-хубавата си опция в 13-ата минута, когато неприятно отбита топка с глава от Кимих в средата на терена изведе Хьолер на добра позиция против Нойер, само че изстрелът му мина настрана от вратата.

В 21-ата минута Льорой Сане се озова на добра позиция в наказателното поле и стреля, само че вратарят Марк Флекен избави. Домакините откриха резултата в 30-ата минута, когато отлична композиция с едно допиране сред няколко играчи в последна сметка изведе Горетска самичък против вратаря и той не сгреши за 1:0. Минута по-късно добра опция за второ попадение бе пропусната от Левандовски. До края на първата част още на няколко пъти баварците имаха положителни благоприятни условия, само че по този начин и не се възползваха от тях.

Футболистите на Байерн започнаха интензивно и втората част в търсене на ново попадение, което направи мача им по-спокоен. Те удариха греда в 56-ата минута посредством Сане, а “бразилците от Брайсгау” дадоха отговор с добър изстрел на Ву-Йонг Джеонг. Нова добра опция за играчите пристигна в 70-ата минута, когато прекрасен удар на Серж Гнабри бе избавен от Флекен.

Второто попадение за баварците пристигна в 75-ата минута, когато Алфонсо Дейвис проби добре и нахлу в наказателното поле, подаде към Сане, а той с едно допиране пък отклони към Левандовски. Полякът нямаше по какъв начин да сгреши от към метър пред голлинията. Това бе и рекордно попадение номер 100 в календарната година на сметката на домакините.

Играчите на Кристиан Щрайх бяха покрай почетно попадение в 88-ата минута, само че Нойер избави прекрасен изстрел на Матиас Хьолер. Байерн означи доста красиво попадение посредством Корентен Толисо в добавеното време, когато французинът трансферира стража на гостите от 30 метра, само че то бе анулирано заради засада. В ответната офанзива играчите на Фрайбург върнаха едно попадение, откакто пас към пас към Яник Хаберер пое топката пред наказателното поле, съумя да се обърне около Нианзу Куаси и простреля Нойер за 2:1.

Ето и другите резултати от мачовете, играни по това време:

Щутгарт - Арминия Билефелд 0:1

Волфсбург - Аугсбург 1:0

Бохум - Хофенхайм 2:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР