Байерн Мюнхен спечели мача си от 16-ия кръг на Бундеслигата

...
Байерн Мюнхен спечели мача си от 16-ия кръг на Бундеслигата
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург

Байерн Мюнхен завоюва мача си от 16-ия кръг на Бундеслигата против Фрайбург с 2:1. Срещата, обичайно за баварския гранд през този сезон, се оказа сложна. Гостите съумяха в средата на второто полувреме да изравнят и да държат в напрежение водача.

Все отново класата си сподели думата и несменяемият първенец на Германия записа следващите си 3 точки. В добавеното време шансът беше на страната на Байерн, като по знамение не се стигна до второ изравнително попадение.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен завоюва мъчно против Фрайбург
Вратарят на Фрайбург Флориан Мюлер направи серия от невероятни спасявания и по този начин поддържаше интригата до края на дуела.

Домакините започнаха устремно и бързо насочиха два рискови удара. В 5-ата минута се стигна до противоречива обстановка в наказателното поле на Фрайбург. След удар на Левандовски топката срещна ръката на Мануел Гулде. ВАР предложи на основния арбитър Кристиан Дингерт да изгледа повтаряне на това състояние, реферът реши, че няма съображение да показва бялата точка.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен завоюва мъчно против Фрайбург
Още в седмата минута Роберт Левандовски откри резултата след разсичащ пас на Томас Мюлер, извел поляка самичък против вратаря - 1:0.

Малко по-късно още един път топката се отби още веднъж от ръката на футболист на Фрайбург в наказателното поле, само че и този път арбитърът не отсъди дузпа.

В 28-ата минута с Серж Гнабри беше от Лирой Сане поради контузия, въпреки да не изглеждаше тя да е сериозна. Секунди по-късно някогашният футболист на Манчестър Сити шутира доста рисково, само че в навън.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен завоюва мъчно против Фрайбург
В 31-ата минута Демирович получи късмет да изравни, откакто беше изведен зад защитата на Байерн, само че не съумя да овладее топката.

През второто полувреме още веднъж домакините натискаха, а гостите дебнеха шанса си.

В 58-ата минута Лерой Сане пропусна топката към Левандовски. Тя отиде до Горецка, който от близко стреля в гредата. Все отново вратарят Мюлер съумя да допре кълбото и да го отклони минимално.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен завоюва мъчно против Фрайбург
Противно на всяка футболна логичност футболистите на Фрайбург изравниха в 61-ата минута. Те доближиха до първия си корнер в мача. Нилс Петерсен съумя да се наведе ниско и с глава стреля под ъгъл до лявата на греда на вратата на Нойер - 1:1. Германският национал извади топката, само че тя се оказа, че е минала голлинията. Голмайсторът Петерсен влезе в игра тъкмо преди корнера.

В 71-ата минута Флориан Мюлер избави с прекрасен плонж надясно доста рисков удар на Йошуа Кимих.

Томас Мюлер изведе още веднъж напред Байерн в 75-ата минута. Топката отскочи до него пред дребното поле, Той разстреля вратаря на Фрайбург с кинжален удар - 2:1.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен завоюва мъчно против Фрайбург
Четири минути по-късно Левандовски беше изведен отдясно. Полякът стреля по диагонал, само че Флориан Мюлер отклони задоволително токата, с цел да излезе тя в корнер.

Флоран Мюлер още веднъж показва класата си след ужасно избавяне на отдалечен удар на Корентен Толисо в 84-ата минута.

В 91-ата минута Нилс Петерсен можеше да изравни още веднъж. Силен негов удар щеше да счупи напречната греда на Нойер, само че тупна пред голлинията.

Байерн към този момент има удобна преднина на върха от 4 точки. Баварците са с 36 точки кръг преди края на първия полусезон. Република България Лайпциг е с 32 точки, до момента в който Байер (Леверкузен) и Борусия (Дортмунд са с по 29 точки.

Фрайбург е на осма позиция с 23 точки и е в борба за място в Евротурнирите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР