Байерн Мюнхен спази традицията да отпразнува шампионските си титли на

...
Байерн Мюнхен спази традицията да отпразнува шампионските си титли на
Коментари Харесай

Мъжкият и женският отбор на Байерн Мюнхен отпразнуваха заедно титлите на Германия

Байерн Мюнхен съблюдава традицията да отпразнува шампионските си трофеи на Германия на площад " Мариенплац " в Мюнхен, като в тазгодишните празненства се включиха и мъжкият, и женският внушителен отбор на " баварците ".

Припомняме ви, че воденият от Томас Тухел състав победи трагично в Бундеслигата в събота след триумф с 2:1 като посетител на Кьолн и загуба на главния съперник Борусия Дортмунд вкъщи против Майнц 05.

" Няма по-добра заран от тази, откакто сте спечелили купата ", показа наставникът на Байерн.

" Невероятно сме щастливи, че всичко си пристигна на мястото и в този момент можем да споделим страстите дружно ", разяснява пък опитният Томас Мюлер, за който това е 12-а купа на Германия.



Ден по-късно пък дамите също се окичиха със златните медали, разбивайки с 11:1 Потсдам в среща от последния кръг на шампионата, която беше излъчена на огромни екрани на площад " Мариенплац ".

" Това беше сезон на упорита работа. Беше неописуемо ", съобщи нападателката Клара Бул.

Веднага след своя успех женският отбор на Байерн Мюнхен се причисли към мъжете и двата отбора се появиха на балкона на кметството под бурните овации на всички последователи, които бяха излезли да честват с тях.

Двата тима на Байерн Мюнхен победиха с купите и през сезони 2014/15 и 2015/16, когато още веднъж мъжете и дамите честваха дружно на площад " Мариенплац ". През 2021-а година пък тържествата бяха анулирани поради пандемията от ковид.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР