Байерн Мюнхен се наложи над Бохум с 3:0 на Алианц

...
Байерн Мюнхен се наложи над Бохум с 3:0 на Алианц
Коментари Харесай

ОБЗОР: Байерн Мюнхен с класика над Бохум

Байерн Мюнхен се наложи над Бохум с 3:0 на „ Алианц Арена “ в мач от 20-ия кръг в Бундеслигата. „ Баварците “ затвърдиха положителното си показване против Волфсбург и против днешния си противник. Томас Мюлер даде задатък на Байерн в 41-ата минута, а при започване на второто полувреме Кингсли Коман удвои задатъка. Серж Гнабри оформи крайното 3:0 от дузпа в 73-ата минута.

Двубоят стартира с напън от страна на домакините. В 16-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг бе открит след центриране. Ударът му обаче не откри очертанията на вратата, защитавана от Мануел Риман. 

Серж Гнабри стреля от междинна отдалеченост в 35-ата минута в долния десен ъгъл. Риман обаче съумя да отрази удара си след превъзходно избавяне.

Томас Мюлер съумя да надхитри изкуствената засада на Бохум в 41-ата минута, оставайки самичък против стража на Бохум след груба неточност на Саиди Янко и съумя да преодолее Риман, с цел да изведе Байерн напред в резултата.

Джамал Мусиала откри Кингсли Коман, който се бе откъснал отдясно в 64-ата минута. Французинът от своя страна засече с едно допиране и промуши топката сред краката на Риман, с цел да удвои задатъка на Байерн.

В 73-ата минута основният рефер отсъди 11-метров углавен удар в интерес на баварците за нарушаване на Саиди Янко против Гнабри, който се нае с осъществяването на дузпа и я осъществя невъзмутимо.

След този триумф Байерн Мюнхен засвидетелства, че се е отърсил от неприятната си серия и е подготвен да се изправи против Пари Сен Жермен в осминафиналите на Шампионска лига. Баварците са на върха на краткотрайното класиране в Бундеслигата с актив от 43 точки, до момента в който Бохум е 15-о с 19 пункта.

Всички резултати от днешните мачове: Байерн М - Бохум 3:0
Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2
Фрайбург - Щутгарт 2:1
Хофенхайм - Байер Леверкузен 1:3От 19:30ч.
Република България Лайпциг - Унион Берлин
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР