Байерн Мюнхен постигна много драматична победа с 1:0 като гост

...
Байерн Мюнхен постигна много драматична победа с 1:0 като гост
Коментари Харесай

Драматична победа за Байерн в Щутгарт, заместникът на Нойер е големият герой

Байерн Мюнхен реализира доста трагична победа с 1:0 като посетител на Щутгарт в последния 17-и кръг от есенния полусезон в Бундеслигата. Гол на Томас Мюлер в самия край бе единственото попадение в дуела, който приключи с пропусната дузпа от Щутгарт в последните секунди.

Първото състояние в мача бе за домакините. В 7-ата минута Чадрак Аколо стреля мощно към долния десен ъгъл, само че Свен Улрайх избави.

В същото време Байерн владееше топката повече, само че без да основава съществени положения. Единственото такова през първото полувреме бе в 37-ата минута, когато Корентен Толисо стреля рисково, само че Рон-Роберт Цийлер внимаваше и избави.

През второто полувреме териториалното предимство на баварците докара и до много повече положения. Хамес Родригес стреля на сантиметри над напречната греда, а Цийлер се намеси превъзходно след изстрел на Кингсли Коман.

В 67-ата минута Жером Боатенг тества шанса си с отличен изстрел от далечно разстояние, само че Цийлер още веднъж бе на равнище.

Най-сетне вратата на домакините бе пробива в 79-ата минута. Коман откри в наказателното поле влезлия като запаса Томас Мюлер, той бе с тил към вратата, обърна се и от воле осъществя за 1:0.

Само че голът очевидно подейства доста успокоително на баварците и до края на мача Щутгарт се втурна в офанзиви, с цел да върне гола. Холгер Бадщубер можеше да направи това в 89-ата минута след прекрасен удар с глава, само че Улрайхт внимаваше. В добавеното време пък Байерн можеше да удвои задатъка си след контра офанзива. Хамес Родригес остана самичък против Цийлер, който обаче усети концепцията му за прекачване и избави.

Драмата пристигна в ответната офанзива. Никлас Зюле извърши нарушаване в наказателното поле, а помощта на видео съдията се оказа решаваща за отсъдената дузпа. Аколо застана зад топката, само че Улрайх избави удара му, с което се трансформира в огромния воин за Байерн. Веднага след осъществяването пристигна и последният съдийски сигнал, узаконил новите три точки за Байерн.

В същото време вторият Шалке се трансформира в следващия преследвач на баварците, който губи точки. „ Кралскосините” приключиха 2:2 в гостуването си на Айнтрахт Франкфурт като в действителност могат да бъдат и доста щастливи, тъй като до 82-ата минута губеха с 0:2 след голове на Лука Йович още в първата минута и на Зебастиан Халер в 65-ата.

Бреел Емболо върна едно попадение в 82-ата, а безусловно в последните секунди на продължението Налдо съумя да осъществя за крайното 2:2.

Така в класирането Байерн е безапелационен водач с 41 точки, а Шалке е втори с 30 точки, само че може и да загуби тази позиция, в случай че Република България Лайпциг завоюва домакинския си мач против Херта. Айнтрахт е на седма позиция с 26 точки.

В останалите дуели:

Аугсбург – Фрайбург 3:3

Кьолн – Волфсбург 1:0

Вердер Бремен – Майнц 2:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР