Байерн (Мюнхен) победи с 4:3 Манчестър Юнайтед в най-чакания сблъсък

...
Байерн (Мюнхен) победи с 4:3 Манчестър Юнайтед в най-чакания сблъсък
Коментари Харесай

Байерн победи Манчестър Юнайтед с 4:3 в ШЛ

Байерн (Мюнхен) победи с 4:3 Манчестър Юнайтед в най-чакания конфликт от първия кръг в Шампионската лига. За баварците се разписаха и тримата титуляри в офанзивата - Льорой Сане, Серж Гнабри и Хари Кейн, който осъществя дузпа. Друг нападател - появилият се от пейката Матис Тел, беше прецизен в заключителните минути, когато два гола за " алените дяволи " вкара Каземиро. Те обаче не помогнаха на гостите да избегнат загубата. Расмус Хойлунд означи дебютното си попадение за Манчестър Юнайтед и понижи на 1:2 малко след почивката, само че Юнайтед от самото начало беше в ролята на догонващ и в последна сметка си потегли надвит от " Алианц Арена ".

Два от грандовете в европейския футбол имат богата история от дуели между тях, измежду които изпъква популярният поврат на " алените дяволи " във финала на шампионата през 1999 година. Носителите на общо 9 европейски клубни трофеи не се бяха срещали от четвъртфиналите преди 9 години, когато краен победител излезе Байерн.

Баварците стартираха акцията си в Бундеслигата с три следващи победи, само че съвършената им серия беше прекратена от Байер (Лверкузен), който се добра до 2:2 на " Алианц Арена " с гол от дузпа в последните секунди. Сега тимът на Томас Тухел е окуражен да се реваншира пред почитателите си с триумф в Шампионската лига, където мюнхенци преодоляха груповата фаза във всеки от предходните 15 сезона.

Байерн трябваше да брани два върха. Германският исполин към този момент е непобеден в 35 следващи мача в групите на шампионата, като завоюва най-скорошните си 14 семейства. Освен това, баварците победиха във всяко от последните си 20 семейства в ШЛ при голова разлика 50:3, а и в никакъв случай не са губили на личен терен от Манчестър Юнайтед.

Днес Тухел го нямаше край тъчлинията поради наказване и беше заместен от помощника си Золт Льов. Йошуа Кимих, който се контузи през уикенда, се възвърне и оформи двойка в средата на терена с Леон Горетцка, а Конрад Лаймер още веднъж беше десен бек. Отляво на отбраната стартира Алфонсо Дейвис. На върха на офанзивата започва Хари Кейн, който нееднократно се е разписал против Манчестър Юнайтед, а по крилата бяха Серж Гнабри и Льорой Сане. Джамал Мусиала беше титуляр за сметка на Томас Мюлер, който преследваше победа номер 100 в Шампионската лига.

От главните футболисти на домакините навън поради контузии към момента са Мануел Нойер и Рафаел Герейро. Матайс де Лихт пък още веднъж остана запаса и не се появи в игра.

Манчестър Юнайтед разочарова със серия от слаби резултати и почитателите не бяха оптимистично настроени за визитата на " Алианц Арена ". Преди няколко дни " алените дяволи " изгубиха на " Олд Трафорд " от Брайтън, а по-притеснителна от самото проваляне беше играта на тима. Хората на Ерик загар Хаг заемат 13-о място в Премиър лийг, само че нидерландецът твърди, че отборът не е в рецесия.

Юнайтед стигна до триумф единствено в един от предходните си 8 мача против Байерн в Шампионската лига. Английският гранд е губил по-често в шампионата единствено от Барселона.

Кадровите проблеми на Тен Хаг са главно в отбрана. Нидерландският експерт, който преди десетилетие водеше дублиращия състав на Байерн, не може да разчита на Аарън Уан-Бисака, Люк Шоу, Тайрел Маласия и Хари Магуайър. Софиан Амрабат също не е подготвен за игра, а Джейдън Санчо и Антони са навън от състава по дсициплинарни аргументи.

Атаката на Юнайтед води Расмус Хойлунд, а зад него са подредени Факундо Пелистри, Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. Каземиро и Кристиан Ериксен си партнират в средата на терена. Четиримата бранители пред Андре Онана са Диого Далот. Виктор Линдельоф, Лисандро Мартинес и Серхио Регилон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР