Байерн (Мюнхен) няма да може да триумфира с титлата в

...
Байерн (Мюнхен) няма да може да триумфира с титлата в
Коментари Харесай

Партито в Мюнхен се отлага заради автогол и спасена дузпа

Байерн (Мюнхен) няма да може да победи с купата в Германия още този уикенд, защото не се извърши изискването Шалке 04 да не завоюва своя мач против Волфсбург. “Кралскосините” измъкнаха трагичен триумф с 1:0 като посетители на Волфсбург, с което отборът на Юп Хайнкес няма по какъв начин да си подсигурява трофея даже да се наложи над Република България (Лайпциг) в неделя вечер.

Петият следващ триумф за Шалке пристигна след автогол на Робин Кнохе четири минути преди края на срещата. А 10 по-рано вратарят на гостите Ралф Феерман избави дузпа, изпълнена от Паул Верхаах.

Pivotal #WOBS04 0-1 pic.twitter.com/JnZTRLkxGu
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) March 17, 2018
Освен всичко “миньорите” си подсигуряват втората позиция във краткотрайното класиране и след този 27-и кръг, тъй като третият Борусия (Дортмунд) е на 4 пункта.

Мачът във Волфсбург можеше да приключи и в интерес на домакините, само че шансът в последна сметка се усмихна на тима от Гелзенкирхен. Това не е добре за “вълците”, тъй като те остават на 15-а позиция с еднакъв брой точки с 16-ия Майнц 05, който на този стадий би отишъл на бараж.

През първото полувреме вратарят на Волфсбург Коен Кастеелс като по знамение избави шут от упор на Матия Настасич.

Атаките се редяха и пред двете порти, само че пропуските взеха връх.

FULL TIME!

Schalke take all three points in Wolfsburg #WOBS04 #s04 pic.twitter.com/TkMSaGCjEG
— FC Schalke 04 (@s04_en) March 17, 2018
Футболистите на Доменико Тедеско имаха шанс, че съдията Бенямин Кортус сподели благосклонност при две обстановки, в които умерено можеше да извади червени картони на Леон Горетцка и Пабло Инсуа за груби нарушавания. И в двата случая пострадал беше Максимилиан Арнолд.

Пропуснатият углавен изстрел и последвалият гол за Шалке не бяха всичко до края, тъй като в заключителните минути домакините атакуваха гневно, само че в добавеното време Нани Димата пропусна да изравни единствено от няколко метра.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 27 кръг, събота 17 март  Волфсбург 0:1краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР