Байерн (Мюнхен) не успя да надвие Хофенхайм като домакин в

...
Байерн (Мюнхен) не успя да надвие Хофенхайм като домакин в
Коментари Харесай

Байерн не успя да спечели, но с доза шанс запази аванса си пред Дортмунд

Байерн (Мюнхен) не съумя да надвие Хофенхайм като хазаин в среща от Бундеслигата, записвайки тъждество 1:1. По същото време обаче и преследвачът Борусия (Дортмунд) пропиля по инфарктен метод своя задатък против Щутгарт като посетител и също записа реми - 3:3. Това значи, че шест кръга преди края на сезона в Германия баварците остават на върха с 2 точки задатък пред “жълто-черните ”.

Бенжамен Павар изведе първенците напред след 17 минути игра, само че през втората част Андрей Крамарич (71’) изравни с гол за Хофе. При този резултат пристигна и последният съдийски сигнал на “Алианц Арена ”, до момента в който мачът на Борусия към момента се играеше. Там, с попадение в добавеното време, вестфалци таман бяха повели с 3:2, което щеше да значи тъждество на върха в Бундеслигата. Щутгарт обаче, който беше с 10 души още отпреди почивката, съумя да изравни за крайното 3:3, което зарадва “червените ” в Мюнхен.

Тази среща за Байерн пристигна дни след крушението с 0:3 от Манчестър Сити в Шампионската лига. Треньорът Томас Тухел заложи на водещите си футболисти без извадения от групата поради удара против Льорой Сане Садио Мане.

Павар имаше късмет да вкара за 1:0 в 17-ата минута след безредие в наказателното поле на Хофенхайм.

С придвижване на дуела обаче гостите ставаха все по-опасни и на няколко пъти баварците се разминаваха с попадение в мрежата си.

След час игра Тухел направи няколко рокади и направи усещане, че за към 20 минути заложи на Жоао Кансело като централен полузащитник.

След следващ пропуск на отбора от Зинсхайм се стигна до 71-вата минута, когато Крамарич изравни от директен свободен удар - 1:1.

Две минути по-късно ново включване на Павар в офанзива приключи с втори негов удар в мрежата, само че голът не беше зачетен поради засада на французина.

Байерн хвърли всички сили в търсенето на надвит гол, само че Серж Гнабри се отличи с два пропуща.

В сряда баварците ще се опитат да сторят знамение и да отстраняват Сити в реванша от Шампионската лига.

За Хофе пък това реми идва след три следващи победи, като отборът продължава да е на 5 точки от рисковата зона.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР