“Байерн (Мюнхен) и “Милан записаха победи с по 1:0 в

...
“Байерн (Мюнхен) и “Милан записаха победи с по 1:0 в
Коментари Харесай

“Байерн” взе първата битка с ПСЖ

“Байерн ” (Мюнхен) и “Милан ” записаха победи с по 1:0 в първите осминафинали на Шампионската лига, мачовете от която се възобновиха нощес.

Баварците взеха задатък против ПСЖ в Париж и ще одобряват противника идния месец по-спокойни, до момента в който “Милан ” се наложи над “Тотнъм ” вкъщи. И двата мача започнаха с минута безмълвие в памет на починалите при земетресенията в Турция и Сирия.

Кингсли Коман се разписа против някогашния си клуб “Пари Сен Жермен ” за следващ път, като това стана малко след почивката.

Роденият в Париж нападател, който стартира кариерата си на " Парк де Пренс ”, вкара победния гол и на финала в ШЛ през 2020 година сред двата тима.

Гол на влезлия от скамейката Килиан Мбапе беше анулиран поради засада в 82-ата минута, а Бенжамен Павар беше изпъден в добавеното време за втори жълт картон. Малко преди края огромен пропуск направи Лео Меси.

Мачът не предложи спектакъла, който се очакваше от двата противника, само че въпреки всичко “Байерн ” бе с една концепция по-добър. Създаде повече голови благоприятни условия, беше по-агресивен, а Ерик Максим Чупо-Мотинг удари греда.

Влизането на Мбапе промени ПСЖ и отборът бе близо най-малко до равенството.

На " Сан Сиро " локалният тим завоюва против “Тотнъм ” с 1:0, откакто Брахим Диас означи още в седмата минута.

Хари Кейн пропусна за гостите, които хвърлиха доста сили, с цел да стигнат до равенството, само че не съумяха.
 Снимка АП/БТА

Отборът на Стефано Пиоли също имаше шансове за още попадения, откакто постави завършек на серия от пет мача без победа в Серия А след триумф с 1:0 над “Торино ” предишния петък.

Реваншите са на 8 март.

Тази вечер “Борусия ” (Дортмунд) е хазаин на “Челси ”, а “Брюж ” се изправя против “Бенфика ”. Останалите първи срещи от осминафиналите, в това число на първенеца “Реал ” (Мадрид) против “Ливърпул ” - може би най-интересната двойка и повтаряне на финала от м.г., ще се играят през идната седмица.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР