Байерн Мюнхен е вторият финалист в Шампионската лига! Баварците си

...
Байерн Мюнхен е вторият финалист в Шампионската лига! Баварците си
Коментари Харесай

Логичното се случи: Байерн опердаши Лион и се класира за финала на Шампионската лига

Байерн Мюнхен е вторият финалист в Шампионската лига! " Баварците " си осигуриха мач за трофея, откакто победиха с 3:0 отбора на Олимпик Лион. Срещата се игра на стадион Жозе Алваладе в Лисабон, а финалистът бе избран в един полуфинален мач поради пандемията от ковид.

Серж Гнабри направи мощен мач и се трансформира в воин за своя отбор, откакто осъществя два гола за Байерн, които паднаха в 18-тата и 33-тата минути. Крайното 3:0 оформи Роберт Левандовски в 88-мата минута, с което осъществя своя 15-ти гол в Шампионската лига за сезона.

Така на финала в неделя, немският първенец ще излезе за своя 11-ти край в най-престижния европейски футболен шампионат и ще се бори за купата против Пари Сен Жермен, който пък на полуфинала отстрани Република България Лайпциг - също с 3:0.

Мачът стартира динамично, с високо движение и забавни обстановки. Още в 4-тата минута пред Лион се откри прелестна опция да поведе в резултата. Менфис Депай получи подаване в центъра на терена, преодоля двама съперници на скорост, влезе в наказателното поле, залъга вратаря и насочи удар с десния крайник, който обаче мина настрана от вратата.

В 11-тата минута и Байерн отговори с добре проведена офанзива, която приключи с подаване към Горецка в наказателното поле. Халфът насочи удар към левия ъгъл на Лопес, само че стражът се намеси с решаващо избавяне.

В следваща офанзива Мемфис Депай получи пас отляво и центрира остро към Токо Екамби, само че той не съумя да засече по най-хубавия метод топката.

В 17-тата минута, с следващия си пробив, Лион се размина на косъм от това да поведе в резултата. Екамби мина през " баварската " отбрана, насочи удар, само че топката нацели дясната греда на Нойер.

Само минута по-късно немският град наказа пропуските на своя съперник. След добър пас на Кимих, Серж Гнабри залъга четирима бранители и насочи неспасяем удар в горния десен ъгъл на Лопес за 1:0.

Гнабри опита още веднъж шанса си в 25-тата минута, когато стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му не затрудни вратаря на " хлапетата ".

В 33-тата минута Левандовски получи акуратен пас на добра позиция тъкмо пред вратата, само че не съумя да уцели добре топката и тя бе отбита от Лопес. Там обаче Гнабри още веднъж бе точното място и осъществя за 2:0 от непосредствена непосредственост.

Менфис Депай опита центриране от корнер в наказателното поле, само че куп бранители в алено се оправиха с заплахата. Това бе и една от дребното обстановки за Лион, който в последните минути на първото полувреме напълно одобри играта в личната си половина.

Второто полувреме стартира надалеч по-пасивно и за двата отбора, като рисковите обстановки бяха необичайност. Една такава се откри пред Иван Перишич, който получи по диагонал подаване, влезе в наказателното поле стреля в долния десен ъгъл на Лопес, само че португалският пазач се оправи и улови.

В 55-тата минута, след подаване от ъглов удар, Марсело скочи в опит да засече топката с глава, само че я прати в средата на вратата, където Нойер бе на мястото си и се оправи с удара.

Три минути по-късно нова отлична опция се откри пред " хлапетата ". Екамби нахлу в наказателното поле отдясно, получи топката на крайници си и без да се бави шутира по земя, само че Нойер бе излезнал придвидливо, съкрати ъгъла и се намеси уверено.

В 80-тата минута влезналия като запаса Филипе Коутиньо получи топката директно пред вратарското поле и разстреля Лопес, само че попадението му не бе зачетено поради засада.

В 88-мата минута Кимих извърши директен свободен удар отдясно на наказателното поле. Той центрира към линията на вратарското поле, където Роберт Левандовски се извиси и с глава преодоля Лопес, с цел да оформи крайното 3:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР